open dag zorgboerderij t hamel

’t Hamel houdt zaterdag 8 juni een open dag. ’t Hamel is een zorgboerderij met dagbesteding voor ouderen. De open dag wordt gehouden in samenwerking met Kleinschalige Zorg Salland in het kader van de Prokkelweek. Prokkel staat voor Prikkelende Ontmoetingen en is een landelijk initiatief met als doel integratie en participatie van mensen met een beperking in de samenleving.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur staan de deuren open bij tien organisaties die zijn aangesloten bij Kleinschalige Zorg Salland. Bij “t Hamel staat de dag in het teken van het thema wol. Er zijn allerlei activiteiten en workshops die een link hebben met wol. Zo is er iemand die komt spinnen, iemand die gaat kaarden en zijn er breisters aanwezig die laten zien dat je nog meer met wol kunt dan alleen truien breien. Ook worden er aan het eind van de ochtend schapen geschoren en is er een workshop bloemschikken. Verder is er een kapschuur en een demonstratie houtkloven.

Het is mogelijk de zorgboerderij en het erf te bekijken of een kopje koffie of thee te drinken. Voor de prikkelende ontmoetingen zijn deelnemers of hun mantelzorgers aanwezig. Zij kunnen ook vertellen hoe het er op de boerderij aan toe gaat. Het adres van de zorgboerderij is Hamelweg 12 in Wijhe.

De Prokkel kan worden gecombineerd met een fietstocht. Er zijn drie fietsroutes uitgezet tot ongeveer 45 kilometer. Je kunt starten bij elke zorgaanbieder. Fietsers kunnen dus hun eigen startlocatie bepalen bij een van de tien zorgaanbieders. Kijk voor meer informatie op staging2.kleinschaligezorgsalland.nl. Hier ontvang je een routebeschrijving met de rustpunten onderweg. Ook is er een route uitgezet van 100 kilometer. Deze route start in park Wijhezicht, Oranjelaan 5 in Wijhe.

Bij ’t Hamel kun je ook met de auto of lopend terecht. ’t Hamel ligt aan de NS-wandelroute van Wijhe naar Heino. Naast de hooiberg is een rustpunt aangelegd, maar tijdens de open dag kan iedereen binnen terecht voor koffie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.