opbouw pedro pico pop in volle gang

Deze week zijn er continu mensen in de weer op het MBI-terrein, om het terrein van de oude betonfabriek om te toveren in een waar festivalpaleis. “Het begon maandag met ongeveer 8 man, vrijdag eindigt het met ongeveer 35 vrijwilligers. Reken daar het personeel van de leveranciers nog bij en dan loopt hier aan het einde van de week zo zestig man rond die bezig zijn met de opbouw,” aldus Endeman.

Het festival hoopt zaterdag ongeveer 1500 bezoekers te mogen begroeten, dat zijn er ongeveer evenveel als de editie van vorig jaar. Het weer is erg belangrijk voor festivalpubliek en gezien de berichten donders goed zijn, lijkt het erop dat met de huidige line-up en het zomerse weer dat aantal wel gehaald moet worden. “En de voorverkoop loopt lekker.”

De grote tent staat inmiddels, voor de tent staat een grote stellage. “Daar komt een groot graffiti-kunstwerk aan te hangen.” Tegenover de tent staan kleinere witte tenten. “Daar eten, daar drinken,” wijst Endeman aan.

We lopen een loods in. “Dit podium heet de smederij.” De ruimte is ingericht als soort van oubollige woonkamer. Loungekussens in grote houten banken, een te oud vloerkleed als podium voor de band en een bar die erg retro oogt maken het geheel al knap sfeervol.

Een loods verder heet de bunker. “Hier treden vooral talentenbandjes op,” legt Endeman uit. “Die spelen vaak wat ruigere muziek. Vrijdag is dit podium ook bezet trouwens,” doelt de organisator op Experience Outdoor.

Nop een loods verder, lopen we een roze poort door. “Dit is de garderobe,” waarna we binnendoor een met zand gevulde loods inlopen. “Zaterdag kun je hier niet meer door hoor,” legt Maurice uit. “Dit wordt de Volt-stage. Hier komt een soort van beachparty met vrolijke, dansbare muziek. Lekker in korte broek in het zand spelen,” grinnikt hij.

In de MBI-fabriek komt ook weer een podium. “Dit podium maakt Pedro Pico Pop zo bijzonder,” stelt Endeman. In de fabriek hangt een groot doek. “Daar gaan we nog een gat in maken. In dat gat komt de DJ te staan, het doek wordt een videowall. Gister hebben we het getest. Het ziet er heel vet uit. Ben benieuwd hoe het er in de realiteit uit gaat zien.”

Op Pedro Pico Pop treden onder meer John Coffey, Handsome Poets en Beef op. Kaarten zijn hier te krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.