officiele opening rondom de midzomerboom

Buurtschap Hageveld is dit jaar verantwoordelijk voor de Midzomerboom in het centrum van het festivalterrein tijdens de Midzomerfeesten in Mariënheem. Hageveld ligt een flink eind richting Luttenberg en Hellendoorn, dus die boom moet nog van een heel eind komen.

Het opzetten van de boom is al in de middag, veiligheidsoverwegingen spelen daarbij een rol. Want de boomstam gaat zo naar de twintig meter, dat gevaarte recht op zetten is natuurlijk niet helemaal zonder gevaar. Daar wil je niet te veel publiek bij hebben. En het is een tijdrovende klus. Maar de midzomerboom is wel een centraal feestonderdeel, daarom is het versíeren van de boom onderdeel van de officiële opening.

Als de vlaggetjes fier wapperen, wordt het midzomervuur aangestoken. In Scandinavische landen, waar veel midzomerfeesten zijn, gaat de zon op 21 juni niet onder, maar Mariënheem ligt iets zuidelijker. We hebben hier nog wel een korte nacht. Daarom dat midzomervuur.

De officiële opening – uiteraard ook met toespraak van de veurzitter – wordt gevolgd door de naaldhakkenrace. Je hoeft niet haar huis te eten, want daarna is er stamppotbuffet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.