Home / archiefcentraal / obligaties voor dorpshuis in lierderholthuis

obligaties voor dorpshuis in lierderholthuis

Binnenkort kunnen mensen die het nieuwe dorpshuis in Lierderholthuis willen steunen, zich inschrijven voor een obligatielening. Huis aan huis verspreidt Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) informatiepakketten. Deze informatie is ook te vinden op de site www.lierderholthuis.com.

In het dorp en nabije omgeving komen bestuursleden van Plaatselijk Belang en SDL ook persoonlijk langs om eventuele vragen te beantwoorden. Om de bouw van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) mogelijk te maken is er financiële ondersteuning van de gemeenschap nodig. Dit kan door een obligatielening aan SDL .

Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en bij elkaar het project financieren. Deze manier van financiering heet crowdfunding. De letterlijke definitie is ‘investering door de massa’ en is populair bij startende ondernemers en innovaties.

Het voordeel van crowdfunding is dat het zonder tussenkomst van een bank verloopt, flexibel en persoonlijk is. Dit past dus erg goed bij het nieuwe dorpshuis dat voor en door de gemeenschap tot stand komt. SDL is erg enthousiast over deze wijze van financiering en hoopt dat veel betrokkenen op een obligatie intekenen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.