Home / archiefcentraal / niet veel meer gezakt door nieuwe eisen

niet veel meer gezakt door nieuwe eisen

De nieuwe exameneisen lijken niet heel veel meer zakkers tot gevolg te hebben. In het eerste tijdvak van de examens slaagden op het Carmel College op het vwo 88 procent, havo 81 procent vmbo 89 procent van de deelnemers. In totaal gingen er zeshonderd leerlingen op voor het examen. Woensdag 26 juni volgt de uitslag met de resultaten van de herkansingen in het tweede tijdvak.

In 2012 slaagde 92 procent van de vwo’ers en 86 procent van de havisten. In 2011 was dat 92 procent op het vwo en 81 procent op de havo.

Van de 107 vwo examenkandidaten dit jaar zijn er 94 leerlingen in het eerste tijdvak geslaagd, dat is 88%. Twee vwo-leerlingen zijn definitief gezakt en 10 leerlingen hebben nog de kans om in het tweede tijdvak te slagen.

Op de havo zijn 127 leerlingen van de 157 geslaagd, dat is 81 procent. Van de dertig leerlingen die het in het eerste tijdvak het niet hebben gehaald zijn er 6 definitief gezakt en 24 hebben volgende week nog een kans bij de herkansing. Gezien de verzwaring van de examennormering in havo en vwo is de school tevreden met deze eerste uitslag.

In totaal deden 336 leerlingen eindexamen vmbo, daarvan zijn er 299 leerlingen (89 procent) geslaagd in het eerste tijdvak. De school verwacht dat dit cijfer nog flink omhoog gaat, omdat nog 32 leerlingen (9,5 procent) in de herkansing alsnog hun vmbo diploma kunnen behalen. Slechts 5 leerlingen (1,5 procent) zijn definitief afgewezen.

Op de gemengd theoretische leerweg (vmbo GT) is 86 procent van de 159 eindexamenkandidaten geslaagd, waarvan 21 leerlingen nog mogen herkansen. Op de kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo KB), in totaal 124 leerlingen, is 91 procent in het eerste tijdvak geslaagd en kunnen nog 8 leerlingen herkansen. Van de 53 leerlingen basisberoepsgerichte leerweg (vmbo BB) is 94 procent nu al geslaagd en maken de overige 3 leerlingen ook nog kans op een diploma in de herkansingen.

Dit jaar hebben 27 leerlingen het praktijkonderwijs afgerond. Daarvan stromen 15 leerlingen door naar een ROC en 12 leerlingen gaan aan het werk. Bovendien hebben dit jaar maar liefst 63 praktijkonderwijsleerlingen, uit verschillende jaarlagen, certificaten behalen voor branche-gerichte cursussen.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.