muzikale landleven komt weer naar luttenberg

De Butzelaarstraat in Luttenberg staat op zondag 30 juni weer in het teken van korenmuziek. In het centrum van het dorp wordt namelijk de twaalfde editie van het straatkorenfestival ‘Het Muzikale Landleven’ gehouden. Het evenement kon in 2012 vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan, “maar ik 2013 pakken we het gewoon weer op”, aldus de organisatie. Tijdens de korendagen treden er tien koren op.

Het straatkorenfestival in Luttenberg is de laatste jaren flink gegroeid. In de begintijd had het evenement vier podia en vijf deelnemende koren. In 2013 is dit opgelopen tot tien koren en vijf verschillende podia. De koren die op deze dag hun liederen ten gehore zullen brengen komen uit de hele regio.

Zo komt Mannenkoor De Eemvaarders uit Amersfoort naar Luttenberg. Andere koren die op deze dag naar het Sallandse dorp komen zijn het spoorkoor Op Stoom komt uit Woudenberg, Mannenkoor Germania heeft zijn thuisbasis in Heeten, De Bêkezangers is een shantykoor uit Bathmen. Het smartlappenkoor De Laatste Snik komt uit Zuidlaren.

Daarnaast zullen ook het koor Heerlijk Leed uit Emmen, het popkoor Puur uit Haarle, mannenkoor De Hoolter Korhanen uit Holten en de Hoolter Deerns het dameskoor uit Holten hun repertoire presenteren. Het festival zal echter niet compleet zijn zonder deelname van De Stroatkjals. Het Luttenbergse koor dat ieder jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het festival.

Het korenfestival het Muzikale Landleven op zondag 30 juni begint om 12.45 uur. De koren komen dan zingend de berg af en worden naar de diverse podia begeleidt. Rondom het festival is ook een braderie. Op deze braderie zijn oude ambachten te zien en zijn er diverse bedrijven aanwezig die hun producten demonstreren en tentoonstellen. Op dit moment hebben al ruim 70 standhouders zich aangemeld voor de braderie.

Het geheel zal verder worden omlijst met diverse straattheateracts, ganzenhoedsters met hun ganzen, waarzegsters, een verhalenvertelster, een ballonentertainer en natuurlijk voor de kinderen een kinderboerderij en een springkussen. Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken.

Het festival is rond 17.00 uur afgelopen. Aan het eind van het festival zingen de tien deelnemende korten gezamenlijk nog een aantal liederen. De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er geen parkeerkosten. Tevens is er deze dag bij Landbouwmuseum De Laarman een historisch festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.