maatjes met raalte zonder haring

Haring, korenwijn en vissers- en shantykoren. Zaterdag stond Goede Maatjes met Raalte weer op de planning. Het korenfestival, traditioneel in combinatie met nieuwe haring, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat. Er was weliswaar nog geen nieuwe haring, maar het feest was er niet minder om.

Zes koren stonden op zes verschillende podia verspreid door het centrum van Raalte. Onder die koren waren De Stuwzangers uit Vilsteren, het Goorse Schlagerkoor uit Goor, de Mulderssingers uit Wezep, Shantycrew Buitenboord uit Zwolle, Shantykoor De Oostvaarders uit Almelo en natuurlijk mannenkoor Roalter Jong’s uit Raalte.

Goede Maatjes met Raalte moest het dit jaar zonder Hollandse Nieuwe stellen. Het haringseizoen begint later, omdat de vis nog niet groot en vet genoeg is. Dat komt door het weer, met name het gebrek aan zonlicht, waardoor plankton zich laat ontwikkeld heeft. Die plankton is belangrijke voeding voor haring. De echte Hollandse Nieuwe komt op 19 juni aan wal.

CreaDuymelo werd uitgeroepen tot ‘Maat van Raalte 2013’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.