lambooij en schroyen naar eagles

Go Ahead Eagles heeft Lars Lambooij (Veendam) en verdediger Joeri Schroyen (Fortuna Sittard) vastgelegd voor komende seizoenen. Beide spelers hebben getekend voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

De 22-jarige Schroyen kwam in het verleden uit voor verschillende jeugdteams van PSV en speelde de afgelopen drie seizoenen in de Jupiler League voor Fortuna Sittard. “Joeri geldt als een groot talent”, weet Go Ahead-voorzitter Edwin Mulder. “We zijn blij dat hij voor Go Ahead Eagles heeft gekozen, aangezien er ook andere Eredivisieclubs in hem geïnteresseerd waren.” Voordat de Limburgse linksback definitief de overstap maakt naar de nieuwbakken Eredivisionist uit Deventer dient Schroyen eerst nog medisch gekeurd te worden.

Indien Lambooij de medische keuring goed doorstaat, tekent de 25-jarige voetballer een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Eagles-voorzitter Edwin Mulder is content met de overgang van Lambooij naar de Deventer Eredivisionist. “We zijn zeer verheugd met de komst van Lars. Hij staat te boek als een talentvolle voetballer en stond in de belangstelling van meerdere Eredivisieclubs.”

Sinds begin april trainde Lambooij mee bij FC Groningen, nadat zijn club SC Veendam eind maart het faillissement had aangevraagd. De geboren Brabander doorliep de jeugdopleiding van Willem II voordat hij in 2009 de overstap maakte naar de Veenkoloniën. De afgelopen vier seizoenen kwam hij namens SC Veendam tot meer dan honderd competitiewedstrijden in de Jupiler League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.