kijkdag technicampus in deventer

Op de Technicampus in Deventer wordt op 28 juni een kijkdag gehouden. Voor belangstellenden wordt er informatie gegeven over de verschillende opleidingsmogelijkheden. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur staan de deuren open om een kijkje te nemen in de toekomstige werkplaatsen en leslokalen van de Technicampus.

Na de zomervakantie gaat de Technicampus aan de Schoonenvaardersstraat in Deventer van start. Het doel is meer jongeren in de techniek op te leiden tot vaklieden. Net buiten het centrum wordt hard gewerkt om de voormalige drukkerij Thieme te verbouwen tot een techniekcentrum voor leerlingen uit Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Salland.

In de laatste tien jaar werden verschillende initiatieven ontwikkeld om techniekopleidingen in de regio Deventer weer op de kaart te zetten. Het was voor jongeren onoverzichtelijk waar ze terecht konden voor een opleiding. Daar brengt de Technicampus verandering in.

Nadat het project “Techniek onder een dak” enkele jaren geleden in de ijskast ging, bleef een club onder aanvoering van wethouder mevrouw Margriet de Jager van de gemeente Deventer zoeken naar mogelijkheden. In het voorjaar van 2012 wisten metaal-, elektro- installatie- en werktuigbouw elkaar te vinden. Hierna sloot ook het bouwopleidingsbedrijf BouwBasic zich aan. Jan van Duuren, manager van BouwBasic is er van overtuigd dat de Technicampus een positief effect heeft op de instroom van leerlingen in de techniek. “De leerlingen zijn hard nodig want er komt een groeiende behoefte aan technisch goed geschoold personeel” aldus Jan van Duuren. Onderzoek in de regio Stedendriehoek en Salland wijst uit dat er de komende jaren ongeveer 700 mensen de bouw, installatie- en metaal techniek gaan verlaten.

Door de crisis moet de helft van deze banen worden opgevuld met jongeren. Een instroom van 80 tot 100 jongeren kan niet aan deze vraag kan voldoen. Leerling coördinator Anton Sibelt van BouwBasic ziet kansen door de samenwerking met andere technische opleidingen. “We kunnen van elkaar leren maar ook efficiënter gebruik maken van de ruimte en de middelen op de Campus,” vertelt Sibelt. De bedrijfsschool Aventus gaat de theorielessen op de Technicampus verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.