kids in welsum leren over insecten

Bij Natuurcontact in Welsum hebben enthousiaste kinderen de natuurmiddagen over insecten tot een succes gemaakt. Struinend over het eigen natuurterrein vingen ze het ene kriebelbeestje na het andere. Samen met de NatuurMevrouw speurden ze op zoekkaarten en in natuurgidsen naar de namen. Zo ontdekten de kinderen dat een hommel niet zomaar een hommel is, er bestaan in Nederland zo’n 30 soorten. Het was dan ook even zoeken naar die dikker brommer die erg lijkt op een hommel, maar eigen een zweefvlieg is: de hommelreus. Tja, dat kan dus ook nog!

Natuurlijk was de schorpioenvlieg weer van de partij en er werden spannende spinnen met namen als zebraspin, tuinwolfspin en wigwamspin gevonden. Een kniptor ‘knipte’ met z’n lijfje om weer op zijn pootjes terecht te komen en een langspriet berkenhaantje werd bewondert om zijn prachtige groenblauwe kleur. Stenen en boomstronken werden omgekeerd om bodemdiertjes te vinden. Daar kwam van alles onder tevoorschijn, van miljoenpoten en pissebedden tot glibberige naaktslakken. Heerlijk om die in loeppotjes te bekijken.

Natuurcontact heeft elke 3e woensdag van de maand (behalve in juli) zo’n leuke Kid Kievit Natuurmiddag voor natuurliefhebbende kids van de basisschool. In augustus is er een speciaal vakantieprogramma met meerdere natuurmiddagen. En, wil je je verjaardag vieren in de natuur? Dat kan hier ook. Kijk voor foto’s en de activiteiten maar ‘ns op staging2.natuurcontact.nl en de Facebookpagina’s Natuurcontact en Kinderfeest in de Natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.