jettruck en nick en simon naar boskamp

Vuur, rook en decibellen. Horen en zien vergaan bij Indian Pete’s jettruck: een truck met straaljagermotoren die op zondag 30 juni de grote publiekstrekker vormt van het Zomerfestival op de Boskamp. Indian Pete is een bijzondere vent. Een enthousiaste hobbyist die weinig overhoudt aan zijn hobby. Elke keer dat hij de truck ‘aanslingert’ kost hem dat een klein kapitaal. Maar dat maakt Pete (de inwoner van Breda ziet er ook in zijn dagelijks leven uit als een Indiaan) niet uit. Hij verzorgt shows op grote evenementen in binnen- en buitenland. Daar mag hij binnenkort het Zomerfestival aan toevoegen.

Indian Pete is niet de enige grote publiekstrekker. Natuurlijk mogen we de optredens van Nick & Simon (zaterdag 29 juni) en Ronnie Ruysdael (zondag 30 juni) niet vergeten. En wat te denken voor de populaire onderdelen voor de inwoners van Boskamp en omgeving? Zoals de playbackshow op vrijdagavond, de zeskamp op zaterdag en de familiedag op zondag.

“We hebben vorig jaar een zeer goed feest gehad”, vertelt Lizet Wilbrink, bestuurslid van het Zomerfestival. “En aangezien winst maken niet ons doel is, hebben we een groot deel van de opbrengsten weer geïnvesteerd in het programma. Niet alles natuurlijk, we willen een kleine reserve houden om tegenvallers op te vangen. Maar door het succes van vorig jaar konden we dit jaar bijvoorbeeld ook Nick & Simon boeken. Alhoewel een dergelijke act ook helemaal bij het feest past. We willen meer bieden dan alleen maar de standaard top 40-bands.”

Een dorpsfeest hoort voor jong en oud te zijn. Nou komen de basisschooljeugd en de jongeren vanaf een jaar of 16, wel aan hun trekken op het gemiddelde dorpsfeest. Maar die moeilijke jaren daartussen… Als Lizet gevraagd wordt naar de belangrijkste programmaveranderingen van de komende editie ten opzichte van de vorige, wijst ze naar het tienerprogramma. “Begin dit jaar hebben we met de jeugd om de tafel gezeten. Wat zijn hun wensen voor het feest? Daar zijn vele punten uit voortgekomen. Sommigen echt te duur, anderen hebben we kunnen regelen.”

Voorbeelden? Het moutainbikeprogramma op donderdag is uitgebreid met een fietscrossroute voor de jeugd van 12 tot 16 jaar; op zaterdag is er een Survival XL voor die leeftijdsgroep (met een grote wipeout-baan, die ook gebruikt voor de zeskamp) en worden de meiden getrakteerd op een pimp up-middag met alles op het gebied van make-up, haar en nagels en gratis behandelingen van een masseuse. Tenslotte is er op zondagmiddag een lasergamecircuit in het bos.

Moordend

Het Zomerfestival op de Boskamp begint donderdagavond om 17.30 uur met diverse fietscrossonderdelen (voor kinderen en tieners). Om 19.00 uur begint een kaartavond en om 22.30 uur de Spooktocht. Deze komt in de plaats van de Greppeltocht. “Remco Haverkamp, organisator van de succesvolle greppeltocht, vond het samen met zijn groep vrijwilligers, dat het tijd werd voor eens nieuwe impuls”, vertelt Lizet. “De deelnemers worden in het pikkedonker opgewacht door allemaal spookachtige figuren. Het wordt letterlijk en figuurlijk een giller!” Voor meer informatie en/of opgave zie staging2.zomerfestivalboskamp.nl

Vrijdagavond is het vanaf 19.00 uur tijd voor de grote playbackshow. De deelname is wederom groot en de concurrentie moordend. “Twee jaar geleden deed er een damesgroep mee”, vertelt Lizet. “Een stuk of vijftien jongedames van tussen de 20 en 30 jaar. Die begonnen met een workout, maar ineens gingen de badjassen naar beneden en kwamen er sexy outfits tevoorschijn. Ze deden Satisfaction van Benny Benassi, een heel sexy nummer. Het was een gigantische act. Verschillende kerels stoven naar voren, de tong uit de mond bijna. Die dames wonnen en hartstikke verdiend ook. Maar een jaar later kwamen verschillende kerels samen voor ‘Sexy and I know it’ van LMFAO. Weer een enorme show. Toen wonnen zij. Het zou leuk zijn als er dit jaar weer een reactie komt van de dames!”

Zaterdagochtend om 10.30 uur beginnen de kinderspelletjes en de survival voor de jongsten. Vanaf 11.00 uur zijn de 12- tot 16-jarigen aan de beurt voor Survival XL. Om 13.00 uur gaat de jaarlijkse zeskamp van start. Op dit moment hebben al circa vijftien teams uit Boskamp en omgeving zich opgegeven. De inschrijving is nog geopend. Om 14.00 uur begint de Meiden ‘pimp up’-middag. V

anaf 15.30 uur kan iedereen aanschuiven bij het varken aan het spit. Dan begint ook de tonnendans (een stoelendans met, u raadt het al, tonnen in plaats van stoelen). ’s Avonds om 20.00 uur start een grote feestavond met medewerking van de allround top 40-band Broadway, DJ Tommy en Nick & Simon (rond 22.00 uur). Kaarten voor de zaterdagavond (à 12,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Fixet Tiebot Bouwmarkt, Logt Tweewielers, Harleman Schildersbedrijf en Tuincentrum Hollegien in Olst. ’s Avonds aan de kassa kosten kaarten 15 euro.

Ouderen

Zondagochtend vanaf 11.00 staat Indian Pete op het terrein. Om 11.30 uur begint het De Stoete Darttoernooi. Om 14.00 uur volgt de trekking van de grote loterij. De winnaars daarvan gaan linearecta naar het vliegveld en springen rond 16.00 uur, bevestigd aan een ervaren parachutist, boven het terrein uit het vliegtuig. Kinderen kunnen zich vanaf een uurtje of drie uitleven op minibikes. Om 15.30 uur zijn de tieners aan de beurt voor het lasergamen. Een sessie kost een consumptiemuntje. Om 15.30 uur begint de grote show van Indian Pete. De lokale formaties Averell D en Vegas Music zorgen vanaf 15.00 uur voor de muziek.

Beide bands spelen stevige rockcovers van onder andere U2, Anouk en AC/DC. De zondag wordt rond een uurtje of acht muzikaal afgesloten door Ronnie Ruysdael. Hij zingt natuurlijk al zijn eigen hits en die uit al zijn jaren als zanger van De Sjonnies. “Hij maakte er vorig jaar een enorm feest van”, vertelt Lizet. “De sfeer was zo goed, dat de DJ’s daarna het feestje zo konden doorzetten. De mensen wilden nog lang niet naar huis. En dat gaan we dit jaar dus lekker overdoen.”

Gedurende de middag is er bovendien een speciaal programma voor de ouderen met een reuzensjoelbak en een schiettoernooi. “Dat hoort bij het feest”, vertelt Lizet. “De animo is enorm en we doen er velen een groot plezier mee. Zo viert jong en oud samen met elkaar feest en dat zijn uiteindelijk ook de beste feestjes. Alle organisatoren van de dorpsfeesten in Salland doen telkens weer hun stinkende best om er iets moois van te maken. Allemaal vinden ze hun eigen feest het leukst. Dat is bij ons niet anders. We zijn maar een klein dorp, maar wel een met een heel groot feest.”

Voor meer informatie (en opgave voor de activiteiten) zie staging2.zomerfestivalboskamp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.