innovatief idee ga naar kennispoort regio zwolle

Kennispoort Regio Zwolle is in 2004 opgericht door de Kamer van Koophandel Oost Nederland, de hogeschool Windesheim, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle namens zeventien regiogemeenten. Met de organisatie van kenniskringen, ontbijtbijeenkomsten, innovatielunches en seminars brengt deze stichting ondernemers, overheid en onderwijs met elkaar in verbinding om daarmee o.a. ondersteuning te bieden bij innovatieve plannen. Sinds 1 april jl. is Marius Woldberg directeur van Kennispoort Regio Zwolle en hij is met een aanstekelijk enthousiasme aan deze klus begonnen. De zoon van de bekende Raalter kapper Piet Woldberg heeft jarenlang ervaring opgedaan in marketing, sales en innovatiemanagement en hij kent de wereld van de ondernemer dan ook van binnenuit. Vanuit deze achtergrond wil hij Kennispoort nog beter onder de aandacht brengen bij ondernemers in de regio Zwolle.

Kennispoort organiseert de komende periode voor alle zeventien deelnemende gemeenten bijeenkomsten om van ondernemers zelf te horen welke vragen er leven. Marius: “De vraag van ondernemers is voor ons leidend en daarmee gaan we aan de slag. We halen proactief ideeën op en wijzen de ondernemers op onze talrijke mogelijkheden bij de begeleiding van innovaties. Met een vernieuwend idee alleen ben je er namelijk nog lang niet. Daarna komen o.a. vragen rond financiering, bescherming van het idee en het vermarkten ervan. Binnen ons uitgebreide netwerk brengen we ondernemers met elkaar in verbinding met als doel van elkaar leren en elkaar versterken. Verder weten wij waar financiering beschikbaar is en wie binnen het onderwijs de juiste ondersteuning kan bieden. Kortom: Kennispoort is sterk in het makelen en schakelen binnen bedrijfsleven, onderwijs en overheid”.

De spiderplug van Maan Group Raalte

Een onderneming die de weg naar Kennispoort al lang kent, is de Maan Group uit Raalte. Dit innovatieve bedrijf bedenkt en ontwikkelt lijmoplossingen voor zeer specifieke producten, maar ook de machines die deze lijmoplossingen aan kunnen brengen. André Jansen, directeur van de Maan Group, vertelt: “Door onze kennis, ervaring en apparatuur bieden we telkens weer innovatieve oplossingen. De biologisch afbreekbare spiderplug is hier een goed voorbeeld van. In de tuinbouw is de juiste verhouding van lucht, water en voedingsstof in potgrond van grote invloed op de groei van plantjes. Daarom wordt potgrond vaak samengedrukt in plastic bakjes. Groot nadeel hiervan is dat bij het verplanten veel potgrond en wortels in de bakjes achterblijven. Dat gaat ten koste van het plantje en de innovatieve spiderplug voorkomt dit. Het houdt bij het verplanten het plantje, de wortels en de voedingrijke potgrond bij elkaar, zodat de groeiduur van het plantje afneemt. Hierdoor is de spiderplug niet alleen duurzaam, maar levert het ook geld op. Bij de ontwikkeling hiervan hebben we veel gehad aan de begeleiding van Syntens, waar we na enkele gesprekken bij Kennispoort Regio Zwolle mee in contact gebracht zijn. Syntens kent de weg rond patenten, financieringen en vermarkten en die kennis hebben wij niet in huis. Ook nu zijn we weer met verschillende innovaties bezig en ook daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van het netwerk van Kennispoort”.

Hoe werkt Kennispoort?

Heeft u een innovatief idee, dan spreekt een adviseur van Kennispoort Regio Zwolle dit met u door en verkent met u de uitdagingen waar u voor staat. Op basis hiervan krijgt u concreet te horen welke ondersteuning Kennispoort u kan bieden. Hierbij werkt Kennispoort samen met diverse partners. Tijdens het ondersteuningstraject krijgt u een vast aanspreekpunt bij Kennispoort. Onderdeel van het ondersteuningstraject kan een presentatie van uw plannen zijn voor een zogeheten klankbordcommissie. U mag dan uw innovatieve idee pitchen voor een groep ervaren en betrokken ondernemers. Deze commissie denkt mee met uw plannen en biedt ook toegang tot interessante businesspartners voor uw bedrijf.

Meer informatie over Kennispoort Regio Zwolle vindt u op: staging2.kennispoortregiozwolle.nl

Meer informatie over de Maan Group is te vinden op: staging2.maangroup.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.