hoonhorster lekte staatsgeheimen

“Ik heb nooit gedacht dat die malle dingen daar nog steeds zouden zijn, anno 2013,” aldus L. in de documentaire. Het zou gaan om 22 B61 kernwapens. Die zijn met maximaal 50 kiloton tot vier maal sterker dan de Hiroshima en Nagasakibommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het is al jarenlang publiek geheim dat de wapens daar liggen, maar opeenvolgende regeringen ontkenden het.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de uitspraken van L.. “We hebben alle reden om serieus naar de uitspraken te kijken,” aldus het OM in een verklaring. Staatsrechtgeleerde Wim Voermans liet bij BNR Nieuwsradio weten dat L. in het ergste geval één jaar gevangenisstraf kan krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.