hoftheater start met adopteer een stoel

Sinds eind 2012 wordt er gewerkt aan de grootschalige verbouwing en vernieuwing van het Hoftheater te Raalte. De gemeente Raalte is eigenaar van het gebouw en neemt de kosten voor de verbouwing van het pand voor haar rekening. Stichting Hoftheater, als huurder van het theatergebouw, moet echter zelf zorgen voor de financiering van het interieur. De ‘stoelenactie’ is één van de manieren waarop het Hoftheater particulieren en ondernemers uit de regio Salland om steun vraagt.

Per stoel betaal je 100 euro. De ‘geadopteerde’ stoelen worden voor de duur van twee jaar voorzien van een naamplaatje met de naam van de tijdelijke eigenaar. De eigenaar wordt dus adoptieouder van een theaterstoel, oftewel ‘stoelouder’. Na deze periode wordt de stoelouder gevraagd of hij de adoptieperiode wil verlengen, of wordt de stoel aan een ander verhuurd. Als dank zal er speciaal voor de stoelouders op donderdag 24 april 2014 een exclusieve benefietvoorstelling plaatsvinden van het populaire streektaal-cabaretgezelschap 3Koteboebo. Ook worden de stoelouders uitgenodigd voor een unieke rondleiding door het gloednieuwe Hoftheater, nog voorafgaand aan de eerste voorstellingen in november 2013.

Bovendien gelden er voor donateurs van het Hoftheater zeer aantrekkelijke belastingvoordelen, omdat het Hoftheater de zogenaamde ANBI-status heeft. De totale opbrengst van deze actie wordt besteed aan het interieur van het nieuwe HOFtheater. Na de oplevering van het pand in juli 2013 wordt er begonnen met de inrichting.

Via staging2.hofinsalland.nl is het mogelijk om direct online één of meerdere stoelen te adopteren. Je kan via de zaalplattegrond de stoel(en) naar keuze zelf selecteren. Daarna ontvangt de ‘adoptieouder’ via e-mail ook direct een toegangsbewijs voor de benefietvoorstelling van 3Koteboebo op donderdag 24 april. De stoelouder zit tijdens deze benefietvoorstelling op zijn/haar eigen adoptiestoel.

Meer informatie over de stoelenactie is te vinden op staging2.hofinsalland.nl/theater/stoel. Overige informatie over de verbouwing is te vinden op staging2.hofinsalland.nl/bouw. Ook via de digitale nieuwsbrief, de Facebookpagina en Twitteraccount geeft HOFinSalland regelmatig nieuwe informatie over de bouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.