Home / archiefcentraal / historisch festival bij museum de laarman

historisch festival bij museum de laarman

Rond het middaguur maken de oldtimers een toertocht door de omgeving van Luttenberg. Daarnaast is een groot aantal oude landbouwwerktuigen uit het museum in het weiland tegenover het museum opgesteld. Hiermee worden diverse demonstraties gegeven, zodat je een beeld krijgt van hoe het vroeger er aan toe ging rond het boerenerf. Ook stationaire motoren kun je horen sissen en pruttelen. Voor de echte liefhebber is dit de dag om het verleden te proeven. Een groot aantal standhouders is aanwezig met diverse onderdelen en gereedschappen voor oldtimers.

Bij de nieuwe rubriek specials kun je zo’n 40 bijzondere auto’s en de meest gekke voertuigen zien. Ook zijn er demo’s: Het ouderwets zagen van grote bomen tot planken of balken met een grote oude boomzaagmachine vindt ook weer plaats.

De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats zijn de gehele dag toegankelijk en in gebruik. Ook is het museum, gevestigd in een voormalige maalderij, de hele dag geopend . In de gewelven van het museum bevindt zich een ambachtelijke kaarsenmakerij. De band Frantic Vermin zorgt voor de gezelligheid op het festivalterrein.

De entreeprijs voor het historisch festival bij Museum De Laarman bedraagt 5 euro per persoon, dat is inclusief toegang van het museum. Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

Lees ook

Natuurmomenten: Een vervelende stropdas

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Home / archiefcentraal / historisch festival bij museum de laarman

historisch festival bij museum de laarman

Ongeveer 300 oude trekkers, oldtimer auto’s, oude bromfietsen , oldtimer vrachtwagens en oude stoommachines zijn op 30 juni te bezichtigen bij museum De Laarman in Luttenberg. Dan vindt daar een historisch festival plaats.

Nieuw dit jaar is de aparte klasse ‘Specials’. Alle gekke en vreemde voertuigen zijn deze zondag welkom op het festival terrein waarbij ook vele demonstraties worden gegeven.

Ook zijn er diverse demonstraties met oude landbouwwerktuigen uit het museum.

Daarnaast is er een grote ruil- en verkoopbeurs voor onderdelen en gereedschappen. Ip de beurs komen steeds meer standhouders af.

De trotse bezitters van oude trekkers, auto’s, vrachtauto’s, motoren , brommers, solexen en stationaire motoren, die hun paradepaardje ook graag willen laten zien en die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen zich aanmelden bij museum De Laarman. Dit kan via 0572 -301529 of 0572-301616 of opgave@delaarman.nl . Deelname is geheel gratis.

Tegelijkertijd met de Historisch Festival wordt in Luttenberg het straatkorenfestival en de braderie gehouden.

Lees ook

Natuurmomenten: Een vervelende stropdas

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.