historisch festival bij museum de laarman

Rond het middaguur maken de oldtimers een toertocht door de omgeving van Luttenberg. Daarnaast is een groot aantal oude landbouwwerktuigen uit het museum in het weiland tegenover het museum opgesteld. Hiermee worden diverse demonstraties gegeven, zodat je een beeld krijgt van hoe het vroeger er aan toe ging rond het boerenerf. Ook stationaire motoren kun je horen sissen en pruttelen. Voor de echte liefhebber is dit de dag om het verleden te proeven. Een groot aantal standhouders is aanwezig met diverse onderdelen en gereedschappen voor oldtimers.

Bij de nieuwe rubriek specials kun je zo’n 40 bijzondere auto’s en de meest gekke voertuigen zien. Ook zijn er demo’s: Het ouderwets zagen van grote bomen tot planken of balken met een grote oude boomzaagmachine vindt ook weer plaats.

De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats zijn de gehele dag toegankelijk en in gebruik. Ook is het museum, gevestigd in een voormalige maalderij, de hele dag geopend . In de gewelven van het museum bevindt zich een ambachtelijke kaarsenmakerij. De band Frantic Vermin zorgt voor de gezelligheid op het festivalterrein.

De entreeprijs voor het historisch festival bij Museum De Laarman bedraagt 5 euro per persoon, dat is inclusief toegang van het museum. Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.