hertha beste mbo project van nederland

Het Deltion College heeft met het theaterproject ‘Hertha’ de titel voor het beste ‘MBO-project van Nederland’ in de wacht gesleept. Deltion kreeg de meeste stemmen van alle deelnemende projecten in de diverse categorieën. Aan de wedstrijd, een initiatief van de landelijke MBO-raad, deden 25 mbo-instellingen met 53 projecten mee.

“Het theaterproject Hertha was goed voor ons historisch besef. Door met het verhaal van Hertha en Netty aan de slag te gaan, creëerden we een eigen, nieuw verhaal, samen met heel veel studenten, leraren, mensen van buiten de school, veel toeschouwers en natuurlijk Theatergroep De Jonge Honden. Dat we landelijk beste MBO-project zijn geworden, vinden we fantastisch, het laat zien wat we als MBO-school allemaal in huis hebben”, aldus Marc Otto, lid College van Bestuur.

In 2012 werd “Hertha..omdat ze een Joods meisje was.” reeds voor 1500 toeschouwers opgevoerd in Wijhe. Deze voorstelling werd geïnitieerd door het Verenigd Comité Wijhe en gemaakt n.a.v. het boekje welke geschreven was door dhr. Veerman met als titel:”Hertha..omdat ze een Joods meisje was.” en de briefwisseling zowel voor als tijdens de 2e Wereldoorlog tussen Hertha Aussen (zij woonde in Wijhe) en haar vriendin mw. Netty Hietkamp.

In april 2013 werd het theaterproject ‘Hertha’ georganiseerd door het Deltion College te Zwolle rondom de theatervoorstelling “Hertha. Verder geen nieuws”, onder artistieke leiding van oud-Deltionstudent Jolmer Versteeg. Meer dan 400 studenten deden mee, tijdens of buiten de les. Er waren gastlessen, klassen bezochten het voormalig Kamp Westerbork, studenten gingen naar de tentoonstelling van werk van Jeroen Krabbé en er werden lessen Burgerschap gewijd aan de thematiek.

Het hoogtepunt; drie uitverkochte voorstellingen met lovende recensies. Meer dan 1300 mensen waren geraakt door dit bijzondere verhaal over vrijheid en inwisselbaarheid. Studenten Podiumtechniek deden mee, Artiest, Grime, Fotografie, Grafische Vormgeving, Transport en Logistiek, Facilitaire Dienstverlening, Horeca, Metaaltechniek en Meubel- en Houttechniek.

Vanaf november 2012 konden projecten worden ge-upload op DitIsMBO.nl, de website waar het mbo en zijn studenten in de spotlight worden gezet. De afgelopen maanden konden bezoekers van die website via de Like-knop stemmen op hun favoriete project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.