Home / archiefcentraal / heringericht scholengebied olst opgeleverd

heringericht scholengebied olst opgeleverd

Het nieuw ingerichte scholengebied is afgelopen woensdag officieel opgeleverd en geopend. Na een korte toespraak door wethouder Cor van den Berg vertelde Heidy van Essen, verkeersouder, dat de scholen het erg fijn hebben gevonden dat naast de bewoners, ook zij vanaf het begin bij de plannen zijn betrokken: “De scholen staan in een wijk waar mensen wonen en werken en met elkaar moeten we ervoor zorgen dat het verkeersveilig is.”

De verkeersouders hebben spelregelkaartjes gemaakt met daarop de vijf spelregels voor een verkeersveilig schoolomgeving. De kaartjes zijn verspreid onder de schoolkinderen en worden ook nog verspreid in de buurt. Daarnaast hebben de kinderen samen met de wethouder in de trottoirs rondom de scholen 26 stoeptegels gelegd met daarop tekeningen over verkeersveiligheid. De tekeningen zijn door de kinderen van de drie scholen gemaakt.

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.