hendriks neemt na 37 jaar afscheid van ccs

Jan Hendriks, docent biologie, geeft vrijdag het zesde lesuur na 37 jaar, zijn laatste les op het Carmel College Salland, sector havo-vwo. Hoe deze les gegeven wordt, is nog niet bekend, maar Jan kennende zal het een héél bijzondere les worden.

Jan is 37 jaar in dienst geweest van het Carmel College Salland, voorheen Florens Radewijns College.

Hij heeft ontelbaar veel leerlingen uit Salland lesgegeven in het vak biologie, ANW (Algemene Natuur Wetenschappen) en NLT ( Natuur- Leven en Technologie). Bovendien heeft hij naast zijn lessen in de verschillende disciplines vele leerlingen begeleid en andere wijze lessen voor het leven meegegeven. Zij zullen er ongetwijfeld warme herinneringen aan over hebben gehouden.

Jan gaf les vanuit de praktijk. Hij gaf zogenaamd vaak les uit de krant. Onderwerpen als fotosynthese, genetica, DNA-finger printing werden voor leerlingen betekenisvoller en begrijpelijker als deze moeilijke leerstof aan de hand van een krantenartikel werd besproken. De leerlingen dachten vaak na het verlaten van de les “we hebben de leraar mooi aan de praat gehouden over een krantenartikel’, en Jan dacht: “Ik heb ze weer mooi de fotosynthese uitgelegd”.

Jan is sterk betrokken geweest bij de ontwikkeling en kwaliteit van het Carmel College Salland. Jan is een docent in hart en nieren en tot op zijn laatste dag heeft hij lesgegeven met veel bezieling. Donderdag 4 juli neemt Jan feestelijk afscheid van het Carmel College Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.