handtekeningen onder dorpsplan luttenberg

Wethouder Jacques van Loevezijn en Luttenbergse PB-voorzitter Gerrold Hulsman hebben woensdagavond hun handtekening geplaatst onder het convenant van Dorpsplanplus Luttenberg. Bij de ondertekening was een delegatie van het Plaatselijk Belang Luttenberg aanwezig, evenals contactambtenaar Henny Huis in ’t Veld van de gemeente Raalte en begeleider Giny Hoogeslag van Stimuland. De wethouder prees het dorp voor haar jarenlange actieve inzet.

Luttenberg is in het voorjaar van 2012 gestart met ‘Dorpsplanplus’: het opstellen van een wensenlijst voor het dorp met daaraan gekoppeld een uitvoeringsplan in de vorm van concrete projecten, waarin ook de mogelijke financiering is opgenomen. Dorpsplanplus is een traject dat vier jaar duurt.

In het convenant zijn opgenomen:

Wensen voor de langere termijn:

• Zorg in Luttenberg op peil houden/verbeteren gebruik bestaande (zorg)voorzieningen

• Wonen mogelijk maken/houden voor alle leeftijdsgroepen

Uitvoeringsprojecten:

• Meer samenwerking in verenigingsactiviteiten en toeristisch aanbod (website, zuilenoverleg, toeristisch platform en afhaalpunt internetbestellingen)

• Versterken hart van Luttenberg (wandelpaden, aankleding en TOP)

• Behoud en versterken verenigingen en stichtingen (beschikbaarheid vrijwilligers, ondersteuning)

Gerrold Hulsman: “We zijn machtig trots op alle enthousiaste vrijwilligers in Luttenberg. Dat dit dorpsplan een plan is dat door Luttenbergers zelf is opgesteld, sluit mooi aan bij hoe we zaken regelen. Zelf doen, en waar nodig trekken we in goed overleg op de gemeente.”

De volledige inhoud van het dorpsplanplusboekje is vanaf komend weekend te downloaden op staging2.parelvansalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.