goede maatjes met raalte koren en haring

Haring, korenwijn en vissers- en shantykoren. Op zaterdag staat Goede Maatjes met Raalte weer op de planning. Het korenfestival, traditioneel in combinatie met nieuwe haring, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat. Hoewel er dan nog geen nieuwe haring is, wordt het feest er niet minder om.

Die zaterdag staan zes koren op zes verschillende podia verspreid door het centrum van Raalte. De koren zijn vanaf 12.15 uur te horen zijn op de verschillende locaties in het centrum van Raalte. Onder die koren zijn De Stuwzangers uit Vilsteren, het Goorse Schlagerkoor uit Goor, de Mulderssingers uit Wezep, Shantycrew Buitenboord uit Zwolle, Shantykoor De Oostvaarders uit Almelo en natuurlijk mannenkoor Roalter Jong’s uit Raalte.

De podia staan bij Bakkerij Jorink, de Haenehof, Bakkerij van de Most, Café de Gouverneur, Café Murphy’s en op de Plas. Om 16.45 uur zal op het podium op De Plas ook dit jaar weer ‘De Beste Maat van Raalte’ bekend gemaakt worden.

Met een samenzang op De Plas wordt het festijn rond 17.00 uur afgesloten.

Geen Hollandse Nieuwe

Goede Maatjes met Raalte moet het dit jaar zonder Hollandse Nieuwe stellen. Het haringseizoen begint later, omdat de vis nog niet groot en vet genoeg is. Dat komt door het weer, met name het gebrek aan zonlicht, heeft plankton zich laat ontwikkeld. Die plankton is belangrijke voeding voor haring. De echte Hollandse Nieuwe komt op 19 juni aan wal.

Om wel te zorgen dat er haring is, heeft vistraiteur Henri Roescher aangegeven dat hij dit jaar wel voor de haring wil zorgen. Op dat aanbod gaat de organisatie graag in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.