geen tourspel zonder onze man

Nu de Tour de France er staat aan te komen, roert ‘Onze Man van de CRT’ zich weer dagelijks op de site van Salland Centraal. De rubriek wordt verzorgd door tourfietsers en wedstrijdrijders van CRT Raalte: ervaringsdeskundigen die hun passie en kennis graag met de lezer van Salland Centraal delen.

‘Natuurlijk doe ik mee aan het Tourspel!’ Onze Man van de CRT is razend enthousiast. ‘Ik ben een echte sportliefhebber’, zegt hij, ‘en ik doe graag een gokje. Het Tourspel is een prachtige manier om mijn wielerkennis te etaleren.’ Vorig jaar kwam hij inderdaad lang niet slecht voor de dag, met uiteindelijk een verdienstelijke 47ste plaats. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? ‘Goed de spelregels lezen’ is zijn even simpele als doeltreffende antwoord. Hij licht het toe. ‘Bij de meeste andere Tourspellen gaat het om de dagzeges, en loont het de moeite sprinters en aanvallers in je team op te nemen. Bij het Tourspel van Kokkiebikes en Salland Centraal kun je echter ook flink scoren met klassementrenners en klimgeiten.’ Eén ding is zeker: met één type coureur gooi je geen hoge ogen in het Tourspel.

Belangrijk is vanzelfsprekend te kijken naar de renners in vorm. Volgens Onze Man levert de nationale titelstrijd in de diverse landen een goed beeld. ‘Johnny Hoogerland is weer helemaal terug van weggeweest, hij neemt het rood-wit-blauw mee in het vliegtuig naar Corsica. Dat de Blanco-ploeg voor het derde achtereenvolgend jaar met lege handen staat is een veeg teken.’ Onze Man heeft ook naar andere landen gekeken. ‘Cavendish en Greipel wonnen in Engeland en Duitsland, en zullen in de Tour hun vorm bevestigen’ is zijn stellige overtuiging. Devolder en Santaromita wonnen in België en Italië, maar zijn niet geselecteerd voor hun ploeg. Francaise des Jeux maakte de ploeg nog niet bekend, maar neemt ongetwijfeld Vichot op, die in zijn land de titel pakte. Onze Man: ‘in het Tourspel is Vichot spotgoedkoop, dus dat zou wel eens een echte dark horse kunnen worden.’

Onze Man heeft intussen zijn team samengesteld. ‘Corsicaans Avontuur’ heb ik het team genoemd. Hij is vol zelfvertrouwen en gaat voor een eindklassering in de top 20. ‘Ik ga ze allemaal uit de wielen rijden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.