foeke booy aan roer go ahead eagles

Foeke Booy is komend seizoen hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De Friese oefenmeester volgt Erik ten Hag op, die komend seizoen aan de slag gaat bij de beloften van Bayern München. In aanwezigheid van honderden Go Ahead Eagles-supporters werd de nieuwe trainer donderdagochtend voorgesteld op Sportpark Woldermarck in Terwolde, waar Go Ahead Eagles zich voorbereidt op de Eredivisie. De voormalig hoofdtrainer van onder andere Cercle Brugge, FC Utrecht en Sparta Rotterdam heeft voor één seizoen getekend in Deventer. Met Booy aan het roer wil Go Ahead Eagles zich handhaven in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles is sinds de promotie naar de Eredivisie druk op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer. In aanloop naar de eerste training passeerden vele namen de revue. Maar niet die van Booy. De verrassing was maandagochtend bij velen dan ook groot toen bekend werd dat de club de nacht ervoor (rond 1.00 uur) Booy had vastgelegd. “Foeke Booy stond altijd hoog op ons lijstje”, liet voorzitter Edwin Lugt weten. “Maar we moeten eerlijk zeggen dat we eerst dachten dat hij financieel niet haalbaar zou zijn.”

Het is voor Booy overigens niet de eerste keer dat hij als promovendus in de Eredivisie uitkomt. Booy speelde zelf eind jaren ’80 voor streekgenoot en aartsrivaal PEC Zwolle. In zijn eerste seizoen promoveerde de aanvaller naar de Eredivisie.

De competitie begint komend seizoen voor Booy direct bijzonder. Go Ahead Eagles speelt de eerste wedstrijd, op zondag 4 augustus, namelijk tegen FC Utrecht. De club waar Booy jarenlang speelde en trainer was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.