feestelijke orgelbespeling in whzh

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld: Trumpet Voluntary van J. Clarke, Fantasie Ps. 25 van W.H. Zwart, Overture ‘Dankt, dankt nu allen God’ van J. Zwart, Fuga in G Groot van J.S. Bach, Heinzelmännchen Wachtparade van K. Noack, Fantasie over de Avondzang van F. Asma, etc.

Ad Huetink groeide in Beekbergen op met orgelmuziek. Na les gehad te hebben van de plaatselijke schoolmeester Alberts, kreeg hij les van de organist van de Grote-Loolaankerk in Apeldoorn, Corn. Weyers.

Deze leidde hem op voor het organistenexamen theorie en praktijk, maar ziekte verhinderde hem dit examen af te leggen. In de begin jaren ’70 heeft hij de lessen weer opgepakt en wel bij Willem Hendrik Zwart op het orgel van de Bovenkerk in Kampen. Deze organist heeft hem enorm veel leren genieten van orgelmuziek en zang. Wederzijdse persoonlijke gebeurtenissen hebben geleid tot vriendschap, vandaar dat de muziekhal naar hem is vernoemd.

29 juni 2013 is het 12½ jaar geleden dat de Willem Hendrik Zwart Hal in gebruik werd genomen. Niets wees er toen op dat het een centrum zou worden van concerten van hoog niveau, waar artiesten, bekend van radio en tv, uit binnen- en buitenland, zouden optreden.

Duizenden bezoekers hebben de weg naar Lemelerveld weten te vinden.

71 verschillende artiesten hebben reeds opgetreden in de, op 26 mei 2001, opgezette concertserie ‘Royal Music All In’.

Het informele van de concerten, het hoge niveau, de entourage, alsmede de ontvangst met koffie en na afloop een drankje en een hapje, zullen met elkaar een goede formule zijn. Er gaat enorm veel werk in de organisatie zitten. Acht enthousiaste medewerkers zorgen dat de p.r. en de organisatie zo goed mogelijk verlopen. Het orgel is diverse malen aangepast en geherintoneerd, om de klank steeds verder te verfraaien.

U dient voor deze middag of avond wel te reserveren. U kunt reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs is gratis. Bij binnenkomst krijgt u koffie of thee en na afloop een drankje en een hapje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.