feestelijke onthulling historisch bord eikelhof

Het Historische Bord op de Eikelhof (gemeente Olst-Wijhe) is op zaterdag 22 juni feestelijk onthuld. De enthousiaste Dorpsontwikkelingsgroep van de Eikelhof heeft het voor elkaar gekregen om met zeer bescheiden middelen en een heleboel vrijwillige inzet van de DOP-groep en een heleboel andere inwoners van de Eikelhof een prachtig informatiebord te maken.

Op het bord leest u over de historie van de Eikelhof, de landgoederen die er stonden, de melkfabriek en het stationnetje wat er voorheen waren en natuurlijk de legende van het Steenen Kruis. Bij het bord is een rond boombankje en een fietsenrek geplaatst. Een prachtige plek voor een korte stop, met uitzicht over de velden rond de Eikelhof.

Het bord werd onthuld door Karin Köster (adviseur van Dorpsontwikkelingsgroepen en werkzaam bij Stichting Kulturhus Olst-Wijhe), Helma Assink en Carla Vrielink (beiden staken zeer veel tijd in het verzamelen van de historische gegevens over de Eikelhof). Peter Kroes vervaardigde het bord. Uiteraard is het bord in de vorm van een eikel. Nieuwsgierig? Het bord is te bezichtigen op de Boxbergerweg, ter hoogte van huisnummer 21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.