expeditie midzomerfeest klaar voor de start

Na 21 juni worden de dagen weer korter, alle reden om nog eens flink te genieten van de langste dagen van het jaar. Volgend jaar starten ze in Mariënheem deze expeditie al weer voor de dertigste keer. Dit jaar moet Expeditie Robinson de basis leggen voor dat jubileum.

Mariënheem slaagt er ieder jaar weer in bijzondere onderdelen toe te voegen aan het Midzomerfeest. En met gevoel voor timing worden andere onderdelen afgevoerd. Neem de Oktoberfeste, publiek had er op de Midzomerfeesten ‘machtig völle plezier van’. En toch kent de belangrijke vrijdagavond dit jaar een ander programma: de Midzomerfeesten gaan geheel over op Nederlands. Het bestuur verwacht daar veel van, en gezien de landelijke trend zou dat wel eens een heel reële verwachting kunnen zijn.

Grote nieuwkomer in het programma is Expeditie Robinson. Het Midzomerbestuur was op zoek naar een programma-onderdeel waar nadrukkelijk ook andere dorpen in Salland aan mee kunnen doen. De Midzomerfeesten kenmerken zich namelijk door dat er op ieder moment ergens in het dorp of op het feestterrein activiteiten zijn voor jong en oud, voor Mariënhemers en voor Sallanders.

Expeditie Robinson is speciaal bedacht om heel Salland naar Mariënheem te krijgen. Het is een wedstrijd tussen vier dorpen. Teams, maar natuurlijk ook hun supporters uit buurtdorpen zijn dit jaar te gast. Dat leidt vast tot tegen-uitnodigingen. En dan zul je zien dat meer dorpen vragen of ze mee mogen doen. Ja, dat mag! Mar denk d’r ömme, het giet d’r in Mariënheem mirakels fanatiek an toe. Om bevooroordeling te voorkomen, mogen mensen uit het dorp zelf, niet eens in de jury van de mooist versierde straat. De Diekschoevers uut Wieje zijn daar dit jaar voor ingehuurd.

Het Midzomerfeest stapt over naar nieuwe munten. De munten van vorige jaren kunnen dit jaar nog wel ingeleverd worden, maar zij worden niet meer verkocht. Ongevraagd advies: opmaken die oude munten. De nieuwe munten zijn breekmunten. Je kunt ze door midden breken. Voor sommige drankjes kun je daarom ook met anderhalve munt betalen. In plaats van met twee hele!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.