elke zondag moet een koopzondag worden

Elke zondag moet een koopzondag worden. Dat is de stelling waarop je deze week kunt reageren op onze website. Den Haag heeft besloten dat gemeenten zelf mogen bepalen hoeveel koopzondagen ze hebben. Niet meer maximaal twaalf vanuit Den Haag, maar kies zelf wanneer je op zondag open wilt.

De vraag is echter op hoeveel koopzondagen winkeliers en klanten zitten te wachten. Aan de ene kant: Elke zondag winkelen levert de klant gemak op. Je hoeft immers niet meer na te denken of de winkels open zijn. Aan de andere kant: Winkeliers moeten telkens maar zorgen dat hun winkel bezet is door personeel. En hoe moet het met de kleine zelfstandige. Nog even en die moet elke dag werken.

Stof tot denken. Praat (en denk) mee over de stelling ‘Elke zondag moet een koopzondag worden.’

Afgelopen week vroegen we bezoekers van onze website te reageren op de stelling ‘Tijd voor meer agenten in Salland’. We deden dat naar aanleiding van het nieuws dat de politie nog wel eens te laat komt bij noodoproepen. De politie in Olst-Wijhe is in ruim een op de tien gevallen te laat bij noodoproepen, dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De politie kwam bij negentig meldingen tussen april 2012 en januari 2013 elf keer te laat. Dat is in ruim twaalf procent van alle noodoproepen in de gemeente.

Ongeveer tweederde van de stemmers sprak zich uit voor meer agenten: 64 procent was het eens met onze stelling. Ongeveer een derde (31 procent) stemde tegen. Vijf procent van de stemmers had geen mening over dit onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.