Home / archiefcentraal / eerste aardehuizen geopend in olst

eerste aardehuizen geopend in olst

Burgemeester Ton Strien heeft samen met initiatiefnemer Paul Hendriksen de deur van het eerste aardehuis geopend. In Olst vond zaterdagmiddag 15 juni het officiële opleverfeest plaats van de eerste aardehuizen. De eerste bewoonde aardehuizen in Olst zijn hiermee een feit.

De bouw van de overige aardehuizen gaat verder. In Zonnekamp Oost in Olst worden in totaal 23 aardehuizen, maar ook een bezoekerscentrum en een gemeenschapshuis gerealiseerd. Dit is in Europa een uniek project. De aardehuizen worden op een vernieuwende en simpele manier gebouwd. Zo zorgen aardehuizen voor hun eigen schone energie. Bij de constructie worden zoveel mogelijk natuurlijke en hergebruikte materialen toegepast. De aardehuizen zijn een voorbeeld van milieubewust en duurzaam bouwen en wonen.

De vereniging Aardehuis Oost-Nederland verzorgt in samenwerking met VVV Olst regelmatig rondleidingen. Hier is te zien hoe aardehuizen worden gebouwd en hoe het project wordt vormgegeven. Ook zijn de woningen van dichtbij te bekijken. De rondleidingen vinden plaats buiten de bouwtijden in verband met de veiligheid. De rondleidingen zijn voor iedereen boven de vijftien jaar toegankelijk zonder te reserveren. Kijk op www.aardehuis.nl wanneer de rondleidingen zijn.

Bewoners bouwen zoveel mogelijk zelf, maar ook vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Als je ook mee wilt bouwen kun je contact opnemen met vereniging Aardehuis Oost-Nederland via hun website.

Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over dit project kan via www.aardehuis.nl .

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.