e books lenen bij bibliotheek raalte

Bij de bibliotheek in Raalte kunnen dit najaar e-books geleend worden. Het grootste deel van de e-booktitels is nu nog ouder dan drie jaar en wordt aangevuld met meer recente titels.

Voor deze categorie betalen de bibliotheekleden 20 euro bovenop het bibliotheekabonnement. Deze voorwaarden zijn tot stand gekomen in onderhandeling met de uitgevers. Het pakket heet het “e-bookplus pakket.”

Binnen dit pakket kunnen bibliotheekleden 18 e-booktitels kiezen uit een grote collectie tussen de één en drie jaar oud. Dit hebben de bibliotheken, die lid zijn van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, besloten in de algemene ledenvergadering.

Naast deze collectie kunnen de bibliotheekleden straks makkelijker e-books lezen door het e-bookplatform dat eraan komt. Zij kunnen e-books dan ‘streamed’ lezen via een smartphone, tablet en PC. Sommige e-books kunnen dan ook gedownload worden.

Op de algemene ledenvergadering van 13 juni 2013 hebben de bibliothekendirecteuren gediscussieerd over het e-book pluspakket. Het is beperkt in omvang, in techniek en in actualiteit. Toch willen zij een aanbod hebben voor de leden van de bibliotheek die e-books willen lezen. Het starten is op dit moment belangrijker dan streven naar een optimaal aanbod.

Hans van Velzen, voorzitter van de VOB Inkoopcommissie: “Met deze ontwikkeling laten de openbare bibliotheken zien dat ze meegaan met de ontwikkelingen en oplossingen creëren voor hun klanten. Ook internationaal gezien is dit een mooi voorbeeld van ervaring opdoen met e-books in bibliotheken.”

Diederik van Leeuwen, directeur van Bibliotheek.nl: “Het is belangrijk dat we nu starten. Het aanbod van e-books wordt alleen maar groter en daar zullen ook steeds meer recente titels bijkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.