drukte op maatschappelijke stagemarkt

Na het grote succes tijdens NL doet dit jaar, waarbij leerlingen van het vmbo aan de slag zijn gegaan, is er op dinsdag 10 september de beurt aan leerlingen van havo en vwo. Het Vrijwilligerspunt Raalte houdt dan samen met het Carmel College Salland de derde Maatschappelijke Stagemarkt. Tussen 15.00 en 16.00 uur hebben ongeveer 300 leerlingen uit het voortgezet onderwijs de gelegenheid om op eenvoudige wijze een geschikte maatschappelijke stage te vinden.

Allerlei maatschappelijke organisaties, instellingen, verenigingen en bedrijven presenteren hun vrijwilligersvacatures om gedurende het schooljaar een of meerdere stagiairs als vrijwilliger te kunnen inzetten.

Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn alle leerlingen in het voortgezet onderwijs wettelijk verplicht om gedurende hun studie een aantal uren maatschappelijke stage te lopen (30 uur). Ze gaan in die tijd vrijwilligerswerk verrichten. Zo zien en ervaren zij hoe het is om andere mensen te helpen of een project te ondersteunen zonder dat daar een financiële beloning tegenover staat. Het doel is de maatschappelijke participatie en betrokkenheid van leerlingen te vergroten. Bovendien draagt het bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, het besef van waarden en normen en actief burgerschap.

Tijdens een MaS-markt worden vrijwilligersorganisaties, instellingen, bedrijven en grote groepen leerlingen in korte tijd en op een laagdrempelige manier met elkaar in contact gebracht. Stageaanbieders krijgen de kans om op efficiënte en overzichtelijke wijze zoveel mogelijk leerlingen te ontmoeten en te informeren over de stageplaatsen. Op de MaS-markt tekenen leerling en stagebieder ter plekke een matchformulier om later te komen tot het maken van verdere afspraken.

De leerlingen zullen zich voorafgaand aan de markt voorbereiden op wat maatschappelijke stage inhoudt. Zij krijgen een voorstelling te zien in het Hoftheater en daarna gaan zij individueel en in groepen diverse opdrachten uitvoeren om te kijken wat het voor hen kan betekenen.

Organisaties kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de MaS-markt. Let op! Er is maar beperkte ruimte voor organisaties, dus schrijf u snel in voor een gegarandeerde plek. Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Marieke Korterik van Landstede Welzijn/Vrijwilligerspunt Raalte, mkorterik@landstede.nl of bellen naar 088-8508275.

De MaS-markt is een gezamenlijk initiatief van het Carmel College Salland, gemeente Raalte en Landstede Welzijn/Vrijwilligerspunt Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.