dierenarts ponys zien er uitstekend uit

Eerder schreven we daar dit verhaal over.

Coördinator van de dierenpolitie IJsselland Henk van der Aa ging met een dierenarts kijken en liet ons zijn bevindingen weten. “De hoeven waren inderdaad te lang,” zegt Van der Aa. “Daar is woensdagavond direct een hoefsmid bij geweest. We hebben de eigenaar verteld dat hij daar beter op moet letten. Maar verder stelde de dierenarts vast dat de dieren in uitstekende conditie waren.” Dat de dieren op een smal strookje grond staan is volgens hem geen probleem. “Pony’s moeten juist in een kleine ruimte staan. Het is niet goed als de weide te groot is, want dan vreten ze zich uiteindelijk dood.”

Van der Aa en de dierenarts constateerden eveneens dat de dieren in staat moesten zijn om het water uit de Regge te kunnen drinken. “Een paard kan geen paar dagen zonder water, dus dan zouden ze er wel bij neervallen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.