dartists kampioen in 2e divisie

Wij zijn D’Artists, een dartteam bestaande uit 5 mensen: Rudy de Graaf (Captain), Arjan Kouwen, Roy Schoemaker, Michel de Maar en Renee Oude Breuil, een team wat naast darten ook nog eens goede vrienden zijn. Wij spelen in de Trefkoele te Dalfsen.

Wij moesten dit jaar in de 2e divisie van de SDC spelen (Sallandse Dart Competitie). In deze poule 2e Divisie C zitten 14 teams uit voornamelijk salland.

Tot het einde van het seizoen was het een spannende competitie met als laatste speeldag dat er nog 3 teams kampioen konden worden; D’Artists, The Baunchers en Sporthoek Power. Wij moesten tegen Sporthoek Power en moesten minimaal 4 punten halen om kampioen te worden van de SDC, ook moesten we rekening houden dat we niet teveel legs tegen zouden krijgen, anders helaas geen kampioen.

De wedstrijden tegen Sporthoek Power begonnen slecht en in een mum van tijd stonden wij met 4-1 achter, in Hattem hadden we gelukkig wel een hele schare supportersgroep uit Dalfsen zitten die ons gingen aanmoedigen, dit hadden we ook wel nodig, iedereen was bloednerveus!

Na de 3 verloren singles en 1 verloren dubbel stond het dus 4-1 voor Sporthoek Power. Het leek bijna een onmogelijke opgave om hier nog 4 punten uit te gaan slepen, als team bleven wij erin geloven. Eindelijk begon Sporthoek Power ook de druk te voelen voor het kampioenschap en begon de 2 heren dubbel met zenuwen te gooien, wij hadden de zenuwen van ons afgeschud en het begon bij ons eindelijk goed te lopen. De 4-1 werd al gauw 4-2 en 4-3, de volgende dubbel was dus heel erg belangrijk en moest gewonnen worden om kampioen te worden. Rudy de Graaf en Arjan Kouwen moesten deze zware taak op zich nemen. Met volle overtuiging werd er in deze partij met 3-1 gewonnen en werd het dus een kwestie van LEGS tellen om te kijken of we genoeg hadden. Na veel gebel en zoeken op de SDC site kwamen we tot de conclusie dat het kampioenschap binnen was. De laatste wedstrijd (bierronde) was niet echt meer van belang, maar omdat het om bier gaat willen wij dit natuurlijk altijd winnen, helaas moesten wij tijdens deze ronde buigen voor onze tegenstander en moesten we hun dus voorzien van bier!

Eindelijk kampioen en promotie naar de 1ste Divisie van de SDC

Nu moesten we nog 6 wedstrijden spelen voor het algehele 2e divisie kampioenschap, eigenlijk waren we wel een beetje klaar met het darten na een lang seizoen. Toch maar even er voor gaan staan, de 1ste wedstrijd uit tegen Spoorzicht (Staphorst) werd met 5-4 verloren en we hadden al zoiets van jammer dan, we waren immers toch al kampioen. De 2e wedstrijd was uit tegen Check’s Inn (Zwolle) deze wedstrijd wonnen wij met 5-4. De 3e wedstrijd uit was tegen De Stoof (Zwolle) en deze wonnen we verrassend met 6-3. Toen begon het toch eigenlijk wel weer spannend te worden en hadden we zoiets van; we gaan er weer voor!! We hadden immers 3 uit wedstrijden gespeeld en mochten nu dus de returns op onze thuisbasis (De Trefkoele) spelen. De 4e wedstrijd thuis was tegen Spoorzicht deze wedstrijd werd met 6-3 gewonnen. Nu kregen we toch wel behoorlijk het geloof om het volledige 2e divisie kampioenschap te kunnen gaan winnen. De 5e wedstrijd was thuis tegen Check’s Inn en deze werd helaas met 5-4 verloren, we waren nu afhankelijk wat Spoorzcht zou gaan doen tegen Check’s Inn, Spoorzicht won thuis van Check’s Inn met 7-2 en kwam dus op 32 punten totaal, wij stonden op 25 punten en moesten dus minimaal met 7-2 winnen in onze laaste wedstrijd tegen De Stoof, de rest stond qua punten al te ver achter ons. Vanavond stond dus de Stoof op het programma thuis, weer een lastige pot met wederom een kampioenschap op het spel. Gelukkig voor ons kwam de Stoof met 3 man ipv de 4. Dus hadden ze met 2 dubbels maar 1 iemand die moest gooien en de enkel was natuurlijk voor hun ook verloren partij. Gelukkig stonden we allemaal lekker te speren en de partij werd dus ook met 9-0 voor ons gewonnen. Nu zijn we dus ook kampioen van de gehele 2e divisie Salland en mogen we nu gaan gooien voor het algemene 2e divisie kampioenschap van Nederland op 29 juni in Nijkerk!!!

Statestieken:

Rudy de Graaf: 26 wedstrijden 11x 180 gegooid, Hoogste finish: 161

Arjan Kouwen: 25 wedstrijden 4x 180 gegooid, Hoogste finish:118

Roy Schoemaker: 19 wedstrijden 1x 180 gegooid, Hoogste finish: 115

Michel de Maar: 19 wedstrijden, Hoogste finish 103

Renee Oude Breuil: 15 wedstrijden 1x 180, Hoogste finish 116

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.