d66 wil ruimte voor kunstenaars in raalte

Kunstenaars in Raalte roepen in heldere taal op om met de politiek in contact te komen. De kunstenaars uiten zware kritiek op de gemeente die als middelgrote gemeente geen expositieruimte heeft voor haar kunstenaars. Bert Terlouw heeft namens D66 Raalte de handschoen opgepakt die de kunstenaars hebben opgeworpen .

Hij is weliswaar Statenlid voor D66 in Overijssel, maar ook betrokken inwoner van Raalte. Hij heeft in overleg met D66 Raalte en de kunstenaars een idee gelanceerd. Het idee van Terlouw beslaat drie doelen; realisatie van expositieruimten voor kunstenaars, de aanpak van de leegstaande winkelpanden in de gemeente Raalte en het ondersteunen van de lokale middenstand.

Vanwege de laatste twee kan de gemeente bij de provincie aanspraak maken op experimenteergelden. Dit alles kan worden gerealiseerd wanneer vastgoedeigenaren, makelaars, de gemeente Raalte en de rechtspersonen van de kunstenaarsgroepen meedoen. Buiten de Huishoudschool en de Kunstkring om zijn er veel meer mensen en in veel meer disciplines dan alleen de schilderkunst, die kunst maken en graag zouden willen exposeren .

Naast de mogelijkheden voor kunstenaars denkt Bert ook aan expositiemogelijkheden voor bijvoorbeeld een quiltverenigingen, historische verenigingen, fototentoonstellingen, een modelbouwvereniging en mensen van de Parabool. “Individuele kunstenaars zouden een soort van gilde in het leven kunnen roepen dat als klankbord kan dienen en kan participeren in het overleg met vastgoedeigenaren en politiek rondom de benutting van leegstaande panden. Zelf meedenken, betrokken en actief zijn is ook voor de zijde van de kunstenaars een must. Ze willen het graag,” stelt Terlouw. “De akelig lege winkels en panden moeten gevuld raken en het centrum moet gaan leven . Daar kan ook een vastgoedeigenaar niet op tegen zijn. Mogelijk zijn enkele gebouwen op het MBI terrein ook wel mee te nemen in het idee.”

D66 kondigt aan vragen te stellen en een voorstel te doen in de gemeenteraadsvergadering van 4 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.