crt start verbouwing clubhuis

“De eerste vrijwilligers zijn begonnen met de onttakeling van ons huidige clubhuis. De bar is intussen gesloopt.’’ Jan Viscaal, projectleider van de verbouwing van de accommodatie van de CRT markeert die vrijwilligersinzet als hét startmoment van de verbouwing van het clubhuis van CRT Raalte. “Maar ook het verwijderen van de boomstobben door het indrukwekkende materieel van Hoogeboom is een kenmerkende gebeurtenis.’’

Onze gesprekspartner wil maar aangeven dat er van één precies moment dat als startschot geldt geen sprake is. “Al vanaf 2008 zijn we hier mee bezig. Een belangrijk moment was het besluit om de verbouwing samen te doen met de Raalter Schutterij (RS). Een andere mijlpijl betrof de drukbezochte ledenvergadering van de CRT, waar de verbouwplannen en de financiering unaniem en met applaus werden aangenomen.’’

Raar is het niet dat de leden zo enthousiast reageerden op de plannen. Zonder dat er sprake is van één cent contributieverhoging, krijgt CRT toch een nieuw onderkomen. Dat dit financieel mogelijk is, komt door een laagrentende lening voor sportaccommodaties via de gemeente Raalte. Net zo belangrijk is echter dat het leeuwendeel van de werkzaamheden door vrijwilligers wordt uitgevoerd van de CRT en RS. “We hebben het werk op 1300 uur geraamd’’, licht de projectleider toe. “Jan Binnenpoorte van de CRT en Ben Wichers Schreur van de RS zijn de bouwcoördinatoren. Zij plannen het werk, terwijl de CRT-afdelingen en de RS ervoor zorgen dat de vrijwilligers worden benaderd. Uit reacties binnen de beide verenigingen blijkt dat er veel animo is om de handen uit de mouwen te steken.’’

De accommodatie wordt gebouwd op de fundamenten van het huidige clubhuis en de voormalige kleedkamers van SV Raalte, op Carmel Wielerpark Ramele. “De procedure rondom de bouwvergunning zit in een afrondende fase, in samenspraak met de gemeente zijn we al wel begonnen met de sloop.’’ Er worden units geplaatst die aan hoge rijksnormen voldoen. Opnieuw Viscaal: “Ze deden hiervoor dienst als gevangenis, heel degelijk allemaal. Daar kunnen we tientallen jaren mee vooruit.’’ De maand mei was bedoeld voor sloop en bouwrijp maken, de planning is dat de units eind juni worden geplaatst. Voor de schutterij komt er een schietbaan met tien banen, een kantine en toiletten. CRT krijgt kleedkamers, een kantine, toiletten, een bestuurskamer en een fietswerkplaats. Viscaal: “Op verzoek van de EHBO-vereniging kan de bestuurskamer tevens dienst doen als EHBO-ruimte. Mooi is ook dat de kantine over onze baan uitkijkt, zodat bij slecht weer de wedstrijden of trainingen vanuit de kantine gevolgd kunnen worden.’’

De eerste mooie verhalen over de werkzaamheden komen al los. Bij het opruimen van de zolder bleken er enkele fietsen onder het stof weg te komen. “We hebben ze op Marktplaats gezet. Op één van de fietsen werd een bod gedaan. Het was volgens ons niet de mooiste en beste fiets, dus we vertelden de koper dat hij beter een van de andere fietsen kon kopen. Het ging hem echter om de kleur, voor de fiets had hij honderd euro over.’’

Mogelijke verhuizing atletiekvereniging naar Ramele

CRT verbouwt zijn clubhuis in samenwerking met de Raalter Schutterij. Lange tijd was daar nog een derde partij bij betrokken: Atletiek Vereniging Salland (AVS). Deze haakte vorig jaar af, toen de gemeente besloot voorlopig geen atletiekbaan in Sportpark Ramele aan te leggen. Een onderkomen van AVS op Ramele leek daarmee van de baan. Door de nieuwbouw van het Carmel College is AVS weer in gesprek met de gemeente over een mogelijke verhuizing naar Ramele. De voorzitters van CRT en AVS, Johan Kiekebosch en Remco van Zijl, hebben al even overleg gevoerd over mogelijke samenwerking. Jan Viscaal, projectleider van de verbouwing: “AVS is van harte welkom, natuurlijk kunnen ze gebruik maken van onze nieuwe accommodatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.