column rabobank salland do it together dit

Lang leek de samenleving steeds individualistischer te worden. Die ontwikkeling werd aangeduid als DoItYourself(DIY). Deze trend is zeker niet verdwenen maar tegenwoordig wint ook een tegengestelde stroom aan kracht. DoItTogether (DIT). Hierbij gaat het om samenwerking; bijvoorbeeld het gezamenlijk inkopen, ontwikkelen of verkopen van producten en diensten. Of om het betrekken van klanten, leveranciers en andere ondernemers bij innovatieprocessen. Het basisidee is steeds weer: samen bereiken we meer dan alleen. Dat doet u wellicht denken aan het coöperatieve bedrijfsmodel zoals wij als Rabobank georganiseerd zijn. Maar u hoeft niet perse een coöperatie op te richten om de vruchten te plukken van een dergelijke samenwerking.

Wat die vruchten zijn? Samenwerking biedt de kans om afnemers klinkende keuzes te bieden. Om mooie innovaties te creëren. En om geen allrounder te worden die alles een beetje kan. U kunt vasthouden aan uw eigen kracht of specialisme- of zo’n specialisme ontwikkelen. Ook consumenten verenigen zich overigens, onder andere op social media. Als bedrijf kunt u met deze groepen samenwerken, onder andere via crowdsourcing. Natuurlijk heeft samenwerking veel voeten in de aarde en wilt u als ondernemer graag de regie houden. Maar het bundelen van krachten wordt steeds belangrijker om de boot niet te missen. Om succes te hebben- en te houden.

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

Als coöperatieve bank zit samenwerking in onze genen. Natuurlijk is bankieren onze core-business. Maar als we het hebben over samenwerken dan gaan we veel verder. We zijn naast bankier ook uw strategisch gesprekspartner om uw bedrijf nog sterker te maken. We delen de schat aan kennis die de Rabobank in huis heeft onder andere door het organiseren van seminars of bijeenkomsten. We ondersteunen lokale initiatieven waarbij we samen met onze leden keuzes maken over welke lokale initiatieven we ondersteunen. Zo hebben we bijgedragen aan de energiezuinige feestverlichting in Raalte, Deventer op Stelten, de Sallandse Wandelvierdaagse, het oogstfeest Stöppelhaene , Sportbedrijf Deventer etc. Daarnaast werken we veel samen met allerlei partijen. Zo zijn we onlangs een partnership aangegaan met MKB-Deventer om het lokale ondernemerschap te stimuleren. En we organiseren zelf bijeenkomsten voor ondernemers zoals de Sallandse Startersdag, het jaarlijkse agrarisch seminar en de Sallandse Ondernemersavond. Altijd vanuit de gedachte kennisdelen, samenwerken en verbindingen leggen met de lokale samenleving. En dat doen we graag!

Samenwerken centraal op Sallandse Ondernemersavond

Was u er bij vorig jaar op de Sallandse Ondernemersavond? Dan weet u vast nog wat een inspirerende avond het was met Herman Wijffels en Danny Mekic. Ook dit jaar staat het event op de kalender en wel op dinsdag 10 september in de Deventer Schouwburg. Een avond voor heel ondernemend Salland; van detaillist tot agrarisch ondernemer, van ZZP-er tot directeur- grootaandeelhouder. Het doel van de avond? Samenbrengen van heel ondernemend Salland. Om te inspireren, kennis te delen en het bieden van een netwerk.

DoItTogether, dat is het centrale thema tijdens de Sallandse Ondernemersavond op dinsdag

10 september in de Deventer Schouwburg. En we hebben weer boeiende sprekers voor u vastgelegd:

– Willem Vermeend behoort in Nederland tot één van de trendsetters als het gaat om vernieuwend ondernemerschap. Naast de kansen, bedreigingen en trends in ondernemersland, gaat hij tijdens zijn betoog in op verschillende aspecten van de ondergang van de IK-economie en de opkomst van de WIJ-economie.

– Jempie Moens houdt zich bezig met strategische innovatie vanuit een creatieve invalshoek. Hij speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van innovaties zoals Senseo, Heineken Beertender, Dubbel Fris en het vernieuwde Blue Band en Cup-a-Soup. Zijn visie is mede gebaseerd op diepgaand psychologisch onderzoek over het gedrag van mensen en is een pleidooi voor samenwerking.

De avond zal deskundig begeleid worden door niemand minder dan Chazia Mourali. Het belooft dus weer een inspirerende avond te worden. Aanmelden voor de Sallandse Ondernemersavond kan nu al via

https://events.rabobank.nl/salland/SalOn2013/

Ik wens u allen een hele fijne zomervakantie en hoop u op dinsdag 10 september te ontmoeten in de Deventer Schouwburg.

Edwin Leenes,

m.i.v. 1 juni 2013 directeur Bedrijven & Private Banking Rabobank Salland

Rabobank Salland

afdeling Bedrijven

telefoon: (0570) 50 84 44

e-mail: bedrijven@salland.rabobank.nl

internet: staging2.salland.rabobank.nl

Twitter: staging2.twitter.com/RabobankSalland

YouTube: staging2.youtube.com/RabobankSalland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.