collectanten gezocht voor ms collecte

Paula Keilholtz uit Raalte houdt voor de zevende keer, samen met haar moeder, de MS Collecte in Raalte en omgeving.

Paula hoorde ongeveer tien jaar geleden dat zij de ziekte Devic heeft. Dit is het broertje/zusje van Multiple Sclerose. “Toen ik de diagnose kreeg, was dit eigenlijk alleen een stempel op, en dus eindelijk duidelijkheid over, gezondheidsklachten die al jaren speelden. Als je de diagnose MS krijgt, ben je in het begin vooral bang. En zie je alleen wat je niet kan en ben je in onzekerheid over wat er nog gaat komen. Nu zie ik beter wat ik allemaal wel kan. Ik ben door de MS het zicht in beide ogen volledig verloren en ik ben rolstoelgebonden. Maar het meest lastige is toch wel de energiebeperking. Ik laat me daardoor niet kisten, ik kan veel zelf, heb een leuke baan en een fijne groep mensen om me heen.”

Paula is blij dat zij op deze manier een steentje kan bijdragen. “De oorzaak van MS is nog steeds onduidelijk. Geld voor voorlichting, ondersteuning van mensen met MS en onderzoek is zo ontzettend belangrijk.”

In het positiefste geval zou Paula er nog tachtig collectanten en vijf (mede)coördinatoren bij willen hebben. “Zo kunnen we in de hele gemeente Raalte bij alle voordeuren aanbellen.” Voor Heino en omgeving is Jan Meijerman vorig jaar als coördinator gestart. Jan bereikt, samen met zijn team van collectanten al een deel van de gemeente Raalte-Heino. “Meer van deze initiatieven of aanmeldingen zijn welkom.”

Aanmelden kan bij Toke en Paula Keilholtz via 0572-356152 en bij Jan Meyerman, coördinator in Heino via 0572-395770. Kijk voor meer informatie op staging2.nationaalmsfonds.nl . De collecteweek is van 18 tot en met 23 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.