brugklastraining in de carrousel

De training bestaat uit drie dagdelen en wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. De training is bedoeld voor aanstaande brugklassers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken; kinderen die verlegen zijn, kinderen die gepest zijn op de basisschool of kinderen die gewoon wat onzeker zijn over de overstap naar de nieuwe school.

Tijdens de training staan 3 onderwerpen centraal: Hoe maak ik nieuwe vrienden? Hoe ga ik om met lastige situaties? En, hoe voel ik mezelf zeker? Doormiddel van rollenspellen, spelletjes en creatieve opdrachten wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van de kinderen. Volgens Orthopedagoog Jorien Dannenberg van Berkel-B is de training vooral ‘leuk en leerzaam’: “De kinderen hebben plezier met elkaar en leren van elkaar. Daarnaast krijgen ze de kans om de nieuw geleerde vaardigheden direct in de praktijk te brengen en elkaar hierbij te helpen. Vaak zie je dat kinderen die in groep 8 verlegen zijn of weinig zelfvertrouwen hebben, in de brugklas dezelfde problemen hebben. Onze training kan dit patroon doorbreken. Door ze nieuwe vaardigheden te leren en hun zelfbeeld te versterken, gaan ze met meer vertrouwen de brugklas tegemoet”.

De training in Ommen vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus van 9.30 tot 11.30 uur in de Carrousel. Ook worden er trainingen gegeven in Hardenberg (19, 20, 21 augustus) en Coevorden (12, 13 en 14 augustus). Drie weken na de training vindt er een terugkombijeenkomst plaats. De kosten voor de brugklastraining bedragen € 175 en worden veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Opgeven voor de brugklastraining kan tot 15 juli 2013. Voor meer informatie en/of aanmelding bel 0529-455944 of neem een kijkje op staging2.berkel-b.nl.

Berkel-B is een instelling voor jeugd- en gezinshulpverlening, orthopedagogiek, studiebegeleiding en dyslexiezorg. Al meer dan 20 jaar biedt Berkel-B ondersteuning aan kinderen en hun ouders bij problemen op het gebied van leren, gedrag en ontwikkeling (zowel onderzoek als behandeling). Berkel-B heeft vestigingen in Lochem, Ommen, Holten en Zutphen. Begeleiding kan op één van de vestigingen plaatsvinden, maar net zo goed op school of thuis. Berkel-B heeft geen wachtlijsten en de zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Ommen, locatie de Carrousel (19, 20 en 21 augustus ‘s ochtends)

Hardenberg, locatie het Alfa College (19, 20 en 21 augustus ‘s middags)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.