boekstart boekje van het jaar nijntje

Nijntje en de wilde dieren is het ‘BoekStart’-boekje van het jaar. Er waren vijf boekjes genomineerd, die gericht zijn op baby’s. Ouders, medewerkers van kinderdagverblijven en iedereen die wel eens voorleest aan heel jonge kinderen was gevraagd te stemmen op het boek waarvan zij weten dat het gewaardeerd wordt door de kinderen. Het Nijntje boek is een stoffen pop-up boek.

In Nederland is naar voorbeeld van Groot-Brittannië het programma BoekStart opgezet. Het programma heeft als doel om kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met lezen. “Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling”, aldus de organisatie. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Bij de Nederlandse versie van BoekStart werken de bibliotheken samen met de gemeente om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking te brengen. Uit onderzoek naar het programma BoekStart in Engeland blijkt namelijk dat kinderen die meedoen aan het programma met een voorsprong aan het lees- en taalonderwijs beginnen en dat ze deze voorsprong geduurderende hun hele schoolloopbaan weten te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.