bibliotheek op school in heino en lierderholthuis

Basisscholen de Springplank in Heino en de St. Nicolaasschool uit Lierderholthuis tekenden vorige week voor het programma “De Bibliotheek op School”. De Springplank inHeino is direct begonnen met het bibliotheekprogramma. Vanaf 1 augustus werkt ook de St. Nicolaasschool samen met de bibliotheek.

“De Bibliotheek op school” al gestart op de Gerardus Majellaschool in Broekland en de Linderte in Raalte. Resultaten uit deze samenwerking zijn positief waardoor er meer scholen enthousiast zijn geworden. Het komende schooljaar start “De Bibliotheek op school” ook op de St. Bernadette in Heeten en St. Jozef in Nieuw Heeten.

Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en worden aantoonbaar beter in taal. Het doel van “de bibliotheek op school” is kinderen verleiden tot lezen. Het programma bestaat uit vier onderdelen: een collectie boeken op school, leesbevorderingsactiviteiten, activiteiten rond mediawijsheid en een digitale schil die het geheel ondersteund.

“De bibliotheek op school” is een landelijke aanpak om problemen met lezen en schrijven tegen te gaan. Het is een aanpak waarbij bibliotheken, scholen en gemeente samenwerken om de onderwijsdoelstellingen op het gebied van taalvaardigheid te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.