bevers zijn een weekend wereldreizigers

De Bevers van scouting Raalte hielden dit weekend het jaarlijkse logeerweekend in en om het gebouw van de scouting Raalte. Het thema van dit jaar was ‘Wereldreizigers’. Bij dit thema werd een verhaal gemaakt en dat bracht een aantal opdrachten met zich mee. Het verhaal ging als volgt:

[i]Sterre en Steven zijn op wereldreis gegaan met hun boot. Alleen kregen de Bevers een brief van Sterre en Steven dat ze eigenlijk overal wat zijn vergeten. De Bevers gingen alle landen langs waar Sterre en Steven iets zijn vergeten. Als ze in elk land de opdracht goed wisten uit te voeren dan konden ze een speciaal voorwerp vinden.

In China leerden ze eten met stokjes en speelde ze het ruilspel met een appel en een ei. Vervolgens gingen ze door naar Engeland, waar ze begonnen met een lekker Engels snoepje en een glaasje British Ranja. Ze vonden in de Tower Bridge een schatkist, maar om bij deze Tower bridge te komen moesten ze de Engelse wachten eerst weten te passeren. Toen de Bevers dit hadden voltooid, vlogen ze door naar Italië. Hier leerden ze pizza bakken in een echte steenoven bij Luigi, waarna ze uiteindelijk allemaal lekker Italiaans aten.

’s Avonds was er nog een laatste opdracht voor een onderdeel van de puzzel: het maken van de Scheve Toren van Scouting. Van zaterdag op zondag nacht zijn ze, terwijl ze sliepen, naar Australië gevlogen en daar kwamen ze een Aboriginal tegen. Deze had nog een leuke estafette voor de Bevers. Toen ze deze voltooiden, kregen ze het laatste stuk voor de puzzel. Vervolgens gingen de Bevers samen de puzzel in elkaar gaan zetten en werd hij opgestuurd naar Hotsjietonia, zodat Sterre en Steven hem weer terug hadden.[/i]

Omdat de Bevers een paspoort met stempels nodig hadden om naar alle landen toe te gaan, kwam Burgemeester Zoon zaterdag om 16.00 uur naar het scoutinggebouw om er zelf voor te zorgen dat alle kinderen een stempel van hem kregen in hun paspoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.