bender komt naar bostheater ommen

BENDER laat van zich horen. En hoe. Met mooie Nederlandstalige luisterliedjes die raken.

Op zaterdag 29 juni 2013 is de driemanformatie, die meer en meer op de Nationale radio te beluisteren is, te bewonderen bij het Bostheater Ommen. Mis het niet!

De liedjes van BENDER gaan over dingen waar we ons graag aan voorbij ‘haasten’, maar die, hoe hard je ook rent, eigenlijk niet te ontlopen zijn. Liedjes die raken en ontroeren, zoals ‘Morgenlicht’, een liedje geschreven uit bewondering voor iedereen die zich niet door angst laat inperken:

De bijna poëtische en melancholieke teksten van Bert Vissers (niet verwarren met de beroemde cabaretier) spelen een doorslaggevende rol in de muziek van BENDER. Vaak wordt bij het horen van de liedjes een link gelegd met grote namen als Bram Vermeulen, Herman van Veen en Stef Bos. Maar toch is BENDER vooral zichzelf. De karakteristieke, soms rauwe zang van voorman Vissers, en de chansonachtige melodielijnen en sobere arrangementen geven BENDER een eigentijds muzikaal gezicht. Voor de luisteraar is goed te horen dat arrangeur/gitarist Tom Bak en contrabassist Jos Caspers zich jarenlang hebben gewijd aan verschillende muziekstijlen, variërend van flamenco, latin, pop tot gipsyjazz.

September 2012 presenteerde BENDER het debuutalbum ‘Voor het te laat is’, dat door het publiek en de media met zeer veel lof is ontvangen. Het album is verrassend, subtiel, ‘anders’ en volgens kenner van het Nederlandstalige theaterlied Daan Bartels ‘fijn ouderwets’. “Met prima teksten en dito liedjes werpt het trio zich zondermeer op als een veelbelovende kandidaat voor de eredivisie van Nederlandstalige singer-songwriterpopbands. De liedjes gaan ergens over, de muziek en melodieën zijn meeslepend en de cd is “mooi ingetogen geproduceerd”, zoals Erik Domburg Scipio van het muziektijdschrift Heaven in zijn recensie opmerkt. Norman van den Wildenberg van Maxazine sluit zijn recensie met de volgende woorden, “‘Voor het te laat is’ is die ene cd waarop je, je gevoel kan laten gaan. Diepzinnige teksten die nog zelfs twijfelen of ze vrolijk zijn of dramatisch, het is een kunst.´ Op Zijn Zegje. “Verrassend is dat het album nog een tikje beter klinkt via de koptelefoon. En nog beter: live. De agenda van de sympathieke heren loopt voller en voller. Dus gaat dat zien. Voor het te laat is”

BENDER treedt op in het hele land, op uiteenlopende podia: soms in een klein knus theater, dan weer in een oud kerkje of een podium tussen dichters. De drie veertigers lijken met BENDER een nieuwe weg te zijn ingeslagen, waarbij de hang naar muzikale eenvoud en soberheid de boventoon voert. Een weg die, ook tot eigen enthousiasme, leidt tot groeiende populariteit en optredens.

Voor nieuws, bestellen debuutalbum ‘Voor het te laat is’, contact en info: staging2.bendermuziek.nl

Optreden BENDER bij Bostheater Ommen

Zaterdag 29 juni 2013

Aanvang: 20:30

Entree: Vrij

Adres:

Recreatiecentrum Besthmenerberg

Besthemerberg 1

7731 PB Ommen

Info: bostheater.ommen@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.