bacron realiseert uitbreiding in vertrouwde omgeving

In een periode dat er vanuit het bedrijfsleven veel kommer en kwel over ons wordt uitgestort, is het fijn dat je bij tijd en wijle nog eens een succesverhaal mag schrijven. In die categorie past de firma Bacron zeker. Het bedrijf, dat zich onder andere bezig houdt met de productie en levering van aluminium profielen, is in amper vijf jaar tijd uitgegroeid tot een speler op mondiaal niveau. Eigenaar Paul Reimert mag dan een wereldburger zijn geworden, hij blijft wel trouw aan zijn Heetense wortels.

Het beste voorbeeld van de loyaliteit aan zijn woonplaats is wel de verhuizing naar het perceel van de buurman aan de Telgenweg. In het pand, dat voorheen onderdak bood aan Bouwbedrijf Loohuis, heeft hij momenteel zo’n zevenhonderd vierkante meter tot zijn beschikking. Bovendien zijn ter plekke nog allerlei uitbreidingsmogelijkheden. ‘We waren toe aan de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf’, motiveert hij zijn besluit om te verkassen. ‘Voor mij persoonlijk geldt dat ik als Heetenaar toch wel graag de bedrijvigheid hier wil houden. Een A1-locatie heeft voor ons geen meerwaarde, want we richten ons niet op de toevallige voorbijganger.’

Overigens gaat de expansiedrift van Bacron wel volgens het principe van de gestage groei. Nadat hij in 2004 al was gestart met de firma Bobis Engineering (ontwikkeling en productie van lijm- en lamineerapparatuur) kwam Reimert in 2008 tot de oprichting van Bacron. Al na een jaar moest de bedrijfsruimte worden verdubbeld naar vierhonderd vierkante meter en op de nieuwe locatie is er dus al weer driehonderd vierkante meter bij gekomen. Het personeelsbestand bestaat inmiddels uit zeven medewerkers. ‘Hoe ik de toekomst verder zie? Nou, het doel is om te groeien naar zo’n twaalf medewerkers. In mijn hoofd ben ik daarom ook altijd bezig met nieuwe dingen. Los van het aantal werknemers vind ik het echter vooral belangrijk dat we een hoge mate van kwaliteit en flexibiliteit kunnen blijven garanderen. Het heeft heel wat hoofdbrekens gekost om een goed team bij elkaar te krijgen, maar de structuur van Bacron staat nu als een huis.’

Bacron-sausje

Een echte Sallander als Reimert zal zichzelf niet gauw op de borst kloppen, maar zonder overdrijven kun je stellen dat Bacron één van de spelers is die het gebruik van aluminium profielen naar een ander niveau heeft getild. ‘De profielen zijn ontwikkeld voor gebruik in een industriële omgeving, maar ik zag direct enorme kansen om het product ook in andere markten in te zetten. Dat kan variëren van een inpaklijn voor beschermende laarzen tot reclamezuilen of een boarding langs het voetbalveld’, aldus de Heetenaar die graag samenwerkt met ondernemers uit de regio. ‘Waarom zou je ergens anders naar toe gaan als ze

hetzelfde werk hier prima kunnen uitvoeren’, stelt hij even simpel als verhelderend.

Reimert is blij dat hij sinds de start van Bacron exclusief dealer is van het Norcan profielsysteem. Naar eigen zeggen is het een sterk en doordacht aluminium constructieprofiel dat functioneel, esthetisch én eenvoudig is. Vanuit Heeten worden zowel standaard als op maat gemaakte aluminium constructies aangeboden. ‘Dat stelt ons in staat om heel ver mee te gaan in het nadenken over een oplossing voor een klant. Tegelijkertijd kunnen we er daardoor ons eigen Bacron-sausje overheen gooien en het product dus een eigen gezicht mee geven.’

De eigenaar illustreert het met een mooi voorbeeld uit eigen stal. ‘Bacron heeft voor Bobis Engineering een tafel ontwikkeld voor het opplakken van zelfklevende materialen voor bijvoorbeeld reclameborden. Daarbij is gebruik gemaakt van het Norcan profielsysteem en we hebben daar onze eigen eigenschappen aan toegevoegd. Eén van de uitgangspunten was het modulair te maken waardoor het gemakkelijk op elke locatie kan worden opgebouwd. Bovendien bespaart dit zestig procent van de tijd ten opzichte van handmatig plakken. Deze tafel wordt door Bobis Engineering wereldwijd verhandeld. Wat mij betreft een mooi staaltje synergie tussen beide bedrijven.’

Bacron B.V.

Telgenweg 30

Heeten

T: 0572 380 543

E: info@bacron.nl

I: staging2.bacron.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.