alexandra lokate mbo uitblinker deltion college

De 23-jarige studente Alexandra Lokate uit Raalte is uitgeroepen tot dé mbo-Uitblinker van 2013 van het Deltion College. Alexandra zit in haar laatste jaar van de opleiding Jeugdhulp (niveau vier).

“Alexandra is begonnen bij Start.Deltion op niveau 1 en zit momenteel in de kopklas niveau 4. Door een tomeloze inzet en een groot doorzettingsvermogen heeft zij het hoogste niveau weten te behalen. Zij weet zich echt te onderscheiden en is een boegbeeld voor het gehele beroepsonderwijs. Zo is Alexandra afgelopen jaar door studenten gekozen tot voorzitter van de studentenraad, een rol die Alexandra met verve vervult. Daarmee is zij niet alleen een ambassadeur van Deltion, maar ook van de mbo-student zelf, ze komt op voor de belangen van de student,” aldus opleidingsmanager Karin Hol. “Ik weet nog goed dat zij vrij verlegen en wat onzeker binnen kwam op niveau 1 bij Start.Deltion, Ze had op persoonlijk vlak dan ook al veel meegemaakt. Maar nu, een aantal jaren verder, zit ik met diezelfde Alexandra als voorzitter van de Studentenraad om tafel in overleg met het College van Bestuur. Wat een groei heeft zij doorgemaakt”.

Alexandra zet zich niet alleen in voor de belangen van de student, tijdens haar stage bij de voorlichtingsgroep en de jongerengroep van COC Zwolle (COC is de federatie van Nederlandse verenigingen tot integratie van homoseksualiteit) zet Alexandra zich in voor jongeren die worstelen met hun seksuele geaardheid door voorlichting te geven op scholen. Stagebegeleider Will Stevens van het COC Zwolle: “Ze probeert met haar vastberaden inzet niet alleen de groepen te versterken, maar probeert ook in haar collegialiteit “vrijwilligerswerk” naar een iets hoger niveau te tillen. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar Alexandra laat zich niet uit het veld slaan en dat is wat ik zo waardeer aan haar. Wij zijn trots dat Alexandra mag meedingen naar de landelijke titel van mbo-Uitblinker. We gunnen haar de prijs.”

Ruim twintig studenten van het Deltion College zijn door hun leraar aangedragen voor de Uitblinkerverkiezing. Uiteindelijk moest Alexandra binnen Deltion de strijd aangaan met acht andere genomineerde studenten. Van een verkoopspecialist die ook nog eens dichtbundels schrijft, een interieuradviseuse die gevraagd is om partner te worden bij haar stagebedrijf, een vliegtuigonderhoudsdeskundige, een gamedesigntalent, de hoofdrolspeelster van Hertha.

De jury koos echter unaniem voor Alexandra. De jury beaamde dat zij opvalt door haar doorzettingsvermogen, enthousiasme en daadkracht. Alexandra is ook vertegenwoordigd op de sterrenboulevard van het Deltion college, de Walk of Fame, zie staging2.deltion.nl/walkoffame.

Op donderdag 10 oktober gaat Alexandra Lokate het Deltion College vertegenwoordigen bij de landelijke Uitblinkerverkiezing 2013 wat gehouden wordt in Nijkerk. Er kan op Alexandra gestemd worden via staging2.ditismbo.nl/uitblinkers/alexandra-lokate.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.