Home / archiefcentraal / 800 euro opgehaald voor ms fonds

800 euro opgehaald voor ms fonds

Tijdens het haringhappen ter besluit van het jaarlijkse carnavalsfeest is 800 euro opgehaald voor het MS fonds. Bij de Sökkestoppers in Heino is het een traditie dat op de laatste avond om 00.00 uur haringen worden geserveerd.

Voor dat de haringen worden gegeten worden ze geveild voor het goede doel. Dit jaar viel de keuze op het MS fonds dat zich inzet voor mensen met de ziekte multiple sclerose. De lokale coördinator van het MS Fonds in Heino is Jan Meijerman, die ook deel uitmaakt van de Raad van Elf van de Sökkestoppers. Ook heeft de carnavalsvereniging vorig jaar een deel van de collectie in Heino op zich genomen. Meijerman is nog op zoek naar nieuwe collectanten. Vrijwilligers kunnen zich bij hem melden via 06-16415000.

De veiling van de haringen bracht een recordbedrag op van 625 euro. Dit bedrag werd bijeen gebracht door bedrijven Dabeko, Seine Wonen, Boerdijk Juwelier en Opticien, Eyecatcher Communicatie en carnavalsvereniging de Dondermadeurs.

De haringen werden vervolgens te koop aangeboden aan de carnavalsversierders. Dit bracht ook nog ongeveer 175 euro op. De penningmeester van het MS Fonds kan een bedrag van 800 euro tegemoet zien.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.