4200 euro opgehaald bij haringparty

Tijdens de haringparty bij Grand Café Neuf in Raalte is 4200 euro opgehaald. Het vaatje haring dat werd geveild, had een opbrengst van 1000 euro. De koper wil graag anoniem blijven. De koper heeft vervolgens het vaatje teruggegeven en het vaatje kon opnieuw geveild worden. Nu ging het vaatje weg voor 850 euro. Het vaatje werd weer teruggegeven en is voor de derde keer geveild voor een bedrag van 500 euro. “Dit is een geweldige opbrengst, ondanks dat het oude haring was”, vertelt Peter Walter. Het vaatje werd onder begeleiding van muziek en twee dames binnen gebracht.

Van de 150 kaarten zijn er 130 verkocht. “Het was buitengewoon gezellig.” De oude haring smaakte net zo goed als de nieuwe haring. “Dat het oude haring was heeft dus niets gedeerd.” Naast het vaatje haring werden er ook nog twee flessen champagne en een schilderij geveild. Ook ging er van elke kaart die werd verkocht 10 euro naar het goede doel.

De opbrengst van de haringparty gaat naar de maatschappelijke organisatie De Kern in Raalte. Deze organisatie bezorgd kinderen van chronisch zieke ouders, kinderen die te maken hebben met geweld of verwaarlozing en kinderen van ouders in de bijstand een leuke dag.

Na de veiling was er een after-party waar een bekende dj draaide. De dj was speciaal voor de haringparty naar Raalte gekomen.

“De veiling is zo goed gegaan, dat we er volgend jaar nog een groter spektakel van willen maken als nu.” Er komt dus in ieder geval een derde haringparty. De organisatie hoopt dat ondernemend Raalte zich dan ook laat zien.

De organisatie van de haringparty bestond uit Benny Poppe van Hotel de Zwaan, Léon Alferink van Grand Café Neuf en Jean Lemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.