zege pec bij afscheid slot en langeler met fotos

PEC Zwolle heeft een prima seizoen in de Eredivisie afgesloten met een overwinning tegen ADO Den Haag. In de wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van de coaches Art Langeler en Jaap Stam en speler Arne Slot, wonnen de Zwollenaren met 4-2.

Al na twintig minuten was het raak voor de thuisploeg. Benson reageerde attent nadat doelman Gino Coutinho een schot van Mustafa Saymak niet geheel onder controle kreeg. Overigens hield Coutinho met een paar sterke optredens zijn ploeg in de race in Zwolle.

In de 55ste minuut kon Coutinho niets meer doen tegen de overmacht van Zwolle. Waar Benson eerder al de lat had getroffen met een schot, was hij tien minuten na de rust wel trefzeker en bepaalde hij de tussenstand op 2-0.

De frustratie bij ADO was zichtbaar en uitte zich met name bij Charlton Vicento. De aanvaller moest het veld verlaten nadat hij onbesuisd op Rochdi Achenteh inkwam.

Met tien man presteerde ADO voor heel even beter en produceerde het zelfs de aansluitingstreffer. Op aangeven van Tom Beugelsdijk tikte Santi Kolk de bal achter Zwolle-doelman Diederik Boer. Lang mochten de Hagenaren echter niet hopen op een comeback, aangezien Saymak Zwolle enkele minuten later alweer naar 3-1 schoot. Rydell Poepon en Youness Mokhtar bepaalden de eindstand vijf minuten voor tijd op 4-2.

Door de overwinning steeg PEC, waar Arne Slot vlak voor tijd een publiekswissel kreeg, naar de respectabele elfde plaats. ADO eindigt negende en grijpt daardoor naast een Europees ticket.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.