wereldwinkel heino verkast naar dorpshuus

De Wereldwinkel neemt eind dit jaar een deel van de begane grond in beslag. “Volgens de huidige planning krijgen we op 1 oktober de beschikking over de ruimte, maar omdat de verbouwing van het pand nog niet aanbesteed is, kan het ook wel eens wat later worden,” vertelt Herman Hulsman namens de Wereldwinkel. Hij verwacht er met de feestdagen toch zeker wel te zitten.

De keus om te verhuizen naar het dorpshuis, heeft meerdere aanleidingen. Het pand waar de Wereldwinkel nu gehuisvest is, staat te koop. Onduidelijk over de toekomst dus. Daarnaast zit de winkel nu eigenlijk iets te ruim in zijn jasje. “De ruimte in het dorpshuis wordt ongeveer één derde van het huidige oppervlak minder. En niet te vergeten: Het dorpshuis is een echte a-locatie.”

Hulsman verwacht door de verhuizing naar het centrum van het dorp een grotere toeloop van bezoekers. “Eigenlijk is het jammer dat de bibliotheek zich uit het plan teruggetrokken heeft, anders hadden we er nu al gezeten. Die hebben de boel een half jaar lang aan het lijntje gehouden. Daarnaast had de bieb voor nog meer toeloop gezorgd.”

Doordat de winkel wat ruimte inlevert, moeten er keuzes gemaakt worden over het assortiment. “We moeten met minder doen, maar hebben dan ook minder voorraad nodig,” aldus Hulsman. Wat er met de openingstijden van de Wereldwinkel gaat gebeuren, kan Hulsman nog niet zeggen. “Dat moeten we te zijner tijd bekijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.