wens van xena uit wijhe komt uit

Xena (13) uit Wijhe had donderdag de verrassingsdag van haar leven. In een limousine met haar naam op beide zijden reed ze helemaal naar de andere kant van Nederland voor een ontmoeting met Wendy van Dijk en haar grote idool Bibian Mentel, paralympisch kampioene snowboarden. De wensvervulling van Xena is één van de twaalf wensen van ernstig zieke kinderen die Make-A-Wish Nederland 16 mei vervulde tijdens Make-A-Wish Day. Make-A-Wish Nederland organiseerde deze dag om te laten zien hoe belangrijk het is om kinderen met een levensbedreigende ziekte weer kind te laten zijn en geen patiënt. Wendy van Dijk, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland, vloog per helikopter door heel Nederland om een groot gedeelte van de twaalf wensen bij te wonen.

Xena, net 13 jaar geworden, heeft het de afgelopen tijd niet gemakkelijk gehad. Vlak na het plotselinge overlijden van haar moeder werd bij haar kanker geconstateerd. Een zware tijd van ziekenhuisbehandelingen volgde. Xena is een kanjer en sloeg zich stoer en dapper overal doorheen. Het doel van deze wensvervulling is dat Xena, haar vader en zusjes alle tegenslag kunnen vergeten en kunnen genieten van alleen maar leuke dingen. Xena is met haar familie ’s morgens al heel vroeg opgehaald door een limousine met chauffeur. Met haar naam heel groot op beide zijden van de auto gaat het op weg naar Amsterdam. In Vreeland stopt het gezelschap voor een heerlijk ontbijt bij sterrenrestaurant De Nederlanden. Tot grote verrassing van Xena komt daar plotseling Wendy van Dijk aangelopen die gezellig aanschuift en een broodje mee eet. Dat is nog eens een leuk begin van de dag.

Xena en haar drie zussen zijn gek van mode dus de rondleiding bij het Amsterdam Fashion Instituut valt goed in de smaak. De geplande rondvlucht boven haar eigen huis kan door de slechte weersomstandigheden helaas niet doorgaan. Maar het winkelen in Hilversum wordt als een uitstekend alternatief goedgekeurd door de dames in het gezelschap. Door de gestaag stromende regen wordt de reis voortgezet naar het trainingscentrum van het idool van Xena, Bibian Mentel. Het hele gezin traint mee met Bibian en Ilse, twee toppers uit het paralympisch snowboarden. Er is direct een klik tussen Bibian en Xena, en er worden veel ervaringen uitgewisseld en afspraken gemaakt om elkaar nog eens te ontmoeten. Als afsluiting van deze zijn daar nog de zelfopgemaakte pizza’s, die uitstekend smaken. “Een onverwachte en gave dag vol verrassingen”, zegt Xena. En daar sluit de rest van het gezin zich graag bij aan.

Wendy van Dijk: “Nog nooit eerder vervulden we zoveel wensen op één dag. Deze dag lieten we heel Nederland meegenieten van de onvergetelijke ervaringen die de wenskinderen beleven. Ik hoop dat mensen geraakt zijn door de blije gezichtjes van de kinderen en er samen met mij voor gaan zorgen dat ook de wensen van ernstig zieke kinderen die de komende tijd bij ons binnenkomen, vervuld kunnen worden”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.