Home / archiefcentraal / wederom veel klachten bij het laks

wederom veel klachten bij het laks

Inmiddels staat het aantal klachten bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) al op 127392. Bij de Eindexamenklachtenlijn zijn veel vragen binnengekomen over de wijze waarop de antwoorden in het examen Duits voor vwo zijn opgesteld. Zo wordt op de ene vraag een ‘wel’- of ‘niet’-antwoord gevraagd en op de ander een ‘juist’ of ‘onjuist’. Dit leverde bij veel kandidaten verwarring op.

De vraag is: is je antwoord wel correct waar je niet ‘onjuist’ maar ‘niet’ hebt gegeven? LAKS weet te melden dat waar de geest van het antwoord overeenstemt, beide goed zullen worden gerekend: als als antwoord ‘juist’ is ingevuld waar dat ‘wel’ had moeten zijn, gaan de correctoren daar mild mee om.

Het vwo-examen Engels leverde ook veel klachten op. Vraag 27 kon op verschillende manieren worden uitgelegd. Daarom is besloten om iedereen 1 punt krijgt voor vraag 27. Ook als je niks hebt ingevuld.

Ook bij het Engels-examen van het vmbo gl/tl zorgde een vraag voor verwarring. Bij vraag 11 moesten examenkandidaten aangeven welk device het stevigste was. De tekst was echter niet heel duidelijk, daarom geldt ook hier dat alle antwoorden goed gerekend worden, ook als je niks hebt ingevuld.

Op www.examenklacht.nl/nieuws kun je meer lezen over deze en andere klachten.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.