warmer weer weilanden in bloei

Leuk feitje over fluitenkruid: Het dankt zijn naam aan het feit dat van de stengel fluitjes gemaakt kunnen worden. Om een fluit te maken moet bij een holle fluitenkruidpijp, met onderaan een dichte knoop, ongeveer halverwege een snee overlangs gemaakt worden.

En als je klaar met fluiten bent, kun je het ook nog in je mond stoppen. Fluitenkruid is namelijk ook nog eetbaar. (gebruik daar trouwens niet de stengel voor, maar het blad). Fluitenkruid geeft een pittige smaak aan aardappelen, salades, tomaten en komkommer. Het is ook prima te verwerken in kruidenboter.

Let wel: Wil je het gaan eten, zorg dan wel dat je echt fluitenkruid te pakken hebt. Er groeien vaak soortgelijke planten bij het kruid in de buurt. Bij soortgenoten zitten soms ook flink giftige!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.