vroege vogels excursie door t reestdal

Ga op zaterdagochtend 11 mei eens vroeg uit de veren! Landschap Overijssel organiseert deze ochtend om 6.00 uur een ‘vroege vogels’ excursie vanaf het bezoekerscentrum De Wheem. ’s Ochtends wanneer alles en iedereen nog in rust is, klinken er prachtige vogelconcerten door het Reestdal. Onze natuurgids, expert in het herkennen van alle prachtige klanken, vertelt je graag meer.

Het gehele Hemelvaartweekend geopend

Het gehele Hemelvaartweekend, donderdag tot en met zondag, is het bezoekerscentrum geopend vanaf 13.00 tot 17.00 uur, de vrijwilligers van Landschap Overijssel verwelkomen u graag. Echter op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei opent De Wheem al vanaf 9.30 uur haar deuren. In samenwerking met de Stichting Ondernemend Reestdal wordt er deze vrijdag en zaterdag een leuke fiets- en autotocht georganiseerd voor het hele gezin. De route is 36 km lang en beide dagen kunt u ‘s ochtends tussen 9.30 – 11.00 uur starten bij de Wheem. Een prima gelegenheid om een lekkere dag op stap te gaan en de hele dag verrast te worden. De fietstocht gaat langs verschillende bedrijven in het Reestdal. Onderweg krijgt u allerlei proeverijen van diverse hapjes aangeboden. U brengt o.a. een bezoekje aan kunstenaars, maar ook een boerderij waar kalfjes geaaid kunnen worden zit in het programma. Kortom een leuk en afwisselend programma voor het hele gezin. Kosten voor de fiets- en autotocht ‘Rondje Reestdal; Kijk, proef en beleef’ zijn: € 22,50 p.p. en € 5 voor kinderen tot 12 jaar.

Waar en wanneer?

De excursie ‘Vroege vogels’ is op zaterdag 11 mei van 06.00 tot ca. 08.00 uur. De wandeling begint bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 te Oud Avereest/ Balkbrug. De bijdrage voor deze wandeling is €3,-, kinderen €1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun donateurspas. De excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op staging2.landschapoverijssel.nl.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Op de Deel van De Wheem is momenteel een interessante expositie over weidevogels te zien, daarnaast zijn in de Gelagkamer de werken van kunstenaar Wessel Spoelder uit Dedemsvaart te bewonderen. Neem ook eens een kijkje achter De Wheem. Hier is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.